Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 3. 2012,
20.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 21. 3. 2012, 20.28

8 let

Slaba predstava Tisljeve čete

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V tretjem krogu kvalifikacij za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Nizozemskem je ženska članska reprezentanca Slovenije izgubila na Češkem ter si močno zapletla pot proti Euru 2012.

Na tretji tekmi v kvalifikacijah za nastop na EP na Nizozemskem je ženska reprezentanca Slovenije doživela drugi poraz. Po neuspehu na gostovanju na Švedskem so izgubile tudi na Češkem (19:31) in si dodatno otežile boj za drugo mesto v skupini 5, ki še pelje na Euro 2012.

V Mostu so Slovenke nastopile v precej oslabljeni zasedbi, saj sta med nosilkami igre manjkali poškodovani Maja Šon (Krim Mercator) in Nina Jeriček (Nimes, Francija). To se je seveda precej poznalo v igri, kajti po izenačenem začetku so si Čehinje v 12. minuti priigrale tri zadetke prednosti (7:4). Naša reprezentanca je v svoji igri naredila veliko tehničnih napak, poleg tega pa je zgrešila tudi veliko strelov na češka vrata. Prav tako je bilo v njeni igri preveč taktične nediscipline, vse skupaj pa se je seveda poznalo tudi pri rezultatu. Gostiteljice so imele v 21. minuti pet golov naskoka (11:6), s takšno razliko pa sta reprezentanci tudi odšli na odmor.

Začetek drugega polčasa je pripadel gostiteljicam, ki so razliko povečale na sedem zadetkov (19:12 v 35. minuti in 21:14 v 40. minuti). Sredi drugega dela igre so se Slovenke približale na 17:23, toda Čehinje so v sedmih minutah naredile delni izid 4:0 in v 53. minuti so imele prvič deset zadetkov prednosti (27:17).

Kljub visoki prednosti gostiteljice tekme, ki so v prvem krogu v gosteh premagale Avstrijo s 36:26, v drugem pa na domačem igrišču visoko izgubile s Švedsko z 21:30, niso popuščala. Do konca tekme v Mostu je češka izbrana vrsta razliko povečala na naverejtnih dvanajst zadetkov (31:19) in narwedila pomemben korak h končnemu drugemu mestu v skupini 5.

Slovenija in Češka se bosta pomerili tudi v četrtem krogu skupine 5 v kvalifikacijah za EP 2012. Povratna tekma bo v nedeljo, 25. marca 2012, ob 19. uri v dvorani Stožice v Ljubljani. Če želijo Slovenke ohraniti vsaj teoretične možnosti za napredovanje na EP, morajo zmagati z višjo razliko, kot so izgubile v gosteh.

Ne spreglejte