Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 1. 2017,
22.22

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Francija rokomet svetovno prvenstvo

Sobota, 7. 1. 2017, 22.22

7 let, 3 mesece

Svetovno prvenstvo v rokometu Francija 2017

Skupina D

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
skupina D | Foto Gregor Jamnik

Foto: Gregor Jamnik

Skupino D svetovnega rokometnega prvenstva gosti Pariz.

KATAR
Na prejšnjem prvenstvu, ki so ga pripravili sami, so bili senzacija. Senzacija nakupljenih igralcev, ki jim je marsikdo očital sodniško pomoč. A prebili so se vse do finala, kjer so povzročili kar precej preglavic tudi Francozom. Na olimpijskih igrah jih je v četrtfinalu domov poslala Nemčija. Pred SP se je veliki Valero Rivera odločil črtati prvega strelca Žarka Markovića, veteranskega vratarja Gorana Stojanovića, krilo Eldarja Memiševića in krožnega napadalca Borjo Vidala. Novih nakupov ni bilo. Ker v Katarju odlični rokometaši ne rastejo kar za vsakim vogalom, čaka selektorja kar težka naloga.
 
DANSKA
Ko so Danci pravi, so neustavljivi. Olimpijski prvaki svetovnega naslova še nimajo, trikrat so igrali v finalu - v letih 1967, 2011 in 2013. Slovenija je detonacijo njihovega dinamita boleče občutila v četrtfinalu Ria. V pričakovanju novega selektorja Nikolaja Jacobssena bo verjetno ključen učinek dvojca Mikkel Hansen-Niklas Landin. Ta pa v skupini vrhunskih igralcev še zdaleč ni osamljen. Najdejo se tudi odličnjaki, ki nimajo tako zelo zvenečih priimkov.

ŠVEDSKA
Sodeč po imenih bi morali biti vselej kandidati za kolajne. A realnost je takšna, da je v zadnjih 14 letih Švedi posegli po njej le na olimpijskih igrah v Londonu. Zadnji trije turnirji so za pozabo. V Katarju so bili deseti, Na Poljskem osmi, v Riu enajsti. Po novem Švede vodi komaj 36-letni islandski strokovnjak Kristjan Andersson. Ob nepopolni ekipi bo stavil tudi na mladostni elan. Njegova najvidnejša predstavnika sta levi zunanji Lukas Nilsson (Kiel) in levo krilo iz Kristianstada Jerry Tollbring, ki je bil v Riu najboljši švedski strelec.

EGIPT
Egipt se od leta 1993 redno uvršča na svetovna prvenstva. Pred 16 leti je bil celo četrti. Odtlej višje od 14. mesta ni šlo. Takšno uvrstitev pa so Egipčani dosegli tudi v Katarju. Lepa zgodba za tamkajšnji rokomet so bile olimpijske igre. Ob treh točkah niso za veliko zgrešili četrtfinala. Med drugim so premagali Švedsko. Daleč najboljši igralec je levičar Ahmed El-Ahmar, ki je eno sezono preživel tudi v Flensburgu.

BAHRAJN
Potem ko so na azijskem prvenstvu prišli vse do finala, bodo na svojem tretjem svetovnem prvenstvu rokometaši Bahrajna lovili drugo zmago. Kar bo zelo velik izziv. V strokovni ekipi deluje tudi slovenski športni maser Gorazd Žužek.

ARGENTINA
Argentinci si samozavest gradijo na vrnitvi prvega asa Diega Simoneta, ki igra za Montpellier. V reprezentanci sta še njegova brata Pablo in Sebastian. Tretje moštvo panameriškega prvenstva, pri katerem ključno vlogo igrata še krožni napadalec Gonzalo Carou in vratar Matias Schulz, si želi vsaj v osmino finala.
Ne spreglejte