Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 1. 2017,
20.16

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

rokomet svetovno prvenstvo

Sreda, 4. 1. 2017, 20.16

7 let, 3 mesece

Svetovno prvenstvo v rokometu Francija 2017

Skupina C

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
skupina C

Skupina C svetovnega rokometnega prvenstva domuje v Rouenu.

NEMČIJA

Pred desetimi leti so na domačem prvenstvu postali svetovni prvaki. Nato se je za Nemce  marsikaj spremenilo, padli so na skoraj raven neprepoznavnosti, a v zadnjem letu so se spet dvignili. Po sedmem mestu na zadnjem svetovnem prvenstvo so na Poljskem senzacionalno postali svetovni prvaki. Kljub virusu poškodb, ki jih je napadel. Odhajajoči islandski guru Dagur Sigurdsson tudi tokrat ne bo imel optimalne ekipe. Hendrik Pekeler, Fabian Wiede, Steffen Weinhold in Christian Dissinger so igralci, ki bi jih vsekakor rad videl v ekipi. A bližnja preteklost uči, kako je vselej znal najti načrt B, C, Č ... Da evropski naslov ni bil naključje, so Nemci potrdil z bronom na OI.
 

HRVAŠKA

Večni favorit. če ni medalje, je "doma" že hudo. Na Poljskem so bili tretji, na njenem dvorišču so med drugim iz hlač pošteno stresli tudi gostitelje. Evforija je v pol leta splahnela, ko je nacija, vajena permanentnih medalj, zgroženo kritizirala peto mesto iz Ria, ki je sledilo izpadu v četrtfinalu. Selektor Željko Babić je kljub ponujenemu odstopu dobil potrditev zaupanja, kar ni ravno najpogostejši pojav. Skupaj z Ivanom Balićem sta napovedala evolucijo, ne revolucije. V Franciji bi morali biti Hrvati favoriti skupine in gotovo tudi za kolajno.

BELORUSIJA

Belorusi so tisti, ki so Slovencem zadali eno največjih ran v zadnjih letih. Zaradi zmage v Stožicah so jih nekega vročega junijskega večera prikrajšali za evropsko prvenstvo 2014. Top klubski rokomet Belorusije predstavlja Meškov Brest, redni udeleženec lige prvakov. Jurij Ševcov pa se bo moral tokrat znajti brez "Katarca" Sergeja Rutenke. Kakšno presenečenje so sposobni pripraviti, kaliber za večje dosežke pa Belorusija ni.

MADŽARSKA

Izkušena kombinacija igralec evropskega podprvaka Veszprema in močnega Picka. Namesto Talanta Dušebajeva jo po novem vodi njegov rojak Xavi Sabate. Ekipa, ki bi lahko presenetila, potem ko je izpustila zadnje svetovno prvenstvo in olimpijske igre. Na lanskem evropskem prvenstvu pa je bila sila skromna 12.

ČILE

Čile nastopa na svojem petem svetovnem prvenstvu zapovrstjo. Na vseameriškem prvenstvu je šprišel celo v finale, kjer je bila za štiri gole boljša Brazilija. Ekipo vodi Matteo Garralda, španska in Barcelonina rokometna legenda, ki je bil leta 2015 svetovni prvak.

SAVDSKA ARABIJA

"Poznam ves strokovni štab Savdske Arabije, a nobenega igralca," je svoji ekipi pred prijateljsko tekmo dejal slovenski selektor Veselin Vujović. Savdijce vodi nekdanji olimpijski prvak s Hrvaško Nenad Kljaić. Sinovi puščave naj bi napredovali, a je bilo videno v Brežicah precej skromno. Srčnosti ne, manjka pa višine in seveda kakovosti.Težko najdemo ekipo, ki bi jo lahko Savdijci presenetili. Morda v predsedniškem pokalu ...
Ne spreglejte