Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
6. 10. 2012,
19.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 6. 10. 2012, 19.41

8 let

Skok: Ne predajamo se nikomur

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odlična igra Celja v prvem poklčasu proti Atleticuse ni podaljšala v drugega. Vladan Matić priznava, da so tako kakovostna moštva še premočna. Ivano Balić pohvalil Joseja Hombradosa.

Porazu navkljub je podobno kot v sredo Matevž Skok znova blestel v celjskih vratih, posebej v prvem delu. Reprezentančni vratar obžaluje predvsem mračna obdobja v celjski igri, ki se dogajajo domala na vsaki tekmi: "Res škoda. Začeli smo res odlično. Pokazali smo, da znamo igrati, da se ne predajamo nikomur. Žal nam vsako tekmo zmanjka en igralec. Zato smo se odločili, da bomo tisti na igrišču vložili toliko več energije. V prvem polčasu nam je 'šlo notri' vse, kar smo odigrali. Tudi obramba je delovala bolj kompaktno. Ni mi bilo težko braniti. V drugem delu so oni izkoristili naše slabe minute. V zadnjem času se nam pogosto dogaja, da poceni izgubljamo žoge, dobivamo gole iz hitri pol- in protinapadov, kar nas vrže iz tira in nikakor ne najdemo prave igre, ki nas je krasila v prvem polčasu. "

Matić: Igramo, igramo, igramo, nato pademo

Trener pivovarjev Vladan Matić je priznal, da je sedem danih golov v drugem polčasu premalo za kakovostno raven lige prvakov. Ter tudi, da so Atletico, Kiel in Veszprem ta trenutek za njegove fante v ligi višje. "Podobno je bilo kot na tekmi v Veszpremu. Igramo, igramo, igramo, nato pa pride do padca. Glede na težave s poškodbami ne moremo zdržati tempa z ekipo, ki ima 12 enakovrednih igralcev. Popušča nam zbranost, grešimo pri 'zicerjih' in sedemmetrovkah. Hombrados je prinesel preobrat v drugem polčasu. Šest golov prednosti sicer izgleda veliko, ampak mi smo jih dali zgolj sedem. Premalo za takšno raven tekmovanja. Na splošno sem zadovoljen. Obstaja igralec, morda dva, s katerima na splošno nisem zadovoljen, ampak o imenih ne bi. Z večino sem zadovoljen, prav tako z borbenostjo. To je edina pot. Zdaj prihajajo za nas tekme, na katerih bomo iskali svojo priliko, Trebnje in Sävehof. Moštva, kot so Veszprem, Atletico in Kiel, so za zdaj prevelik zalogaj za nas. Morda se kdo z mano ne bo strinjal, ampak tako mislim, " je po porazu z Atleticom dejal Matke.

Balić hvaležen za spremembo celjske obrambe

Dobre volje sta Zlatorog zapuščala trener in prvi zvezdnik Atletica. Celjsko občinstvo je prisrčno pozdravilo Ivana Balića, ki sicer ni pokazal vse zakladnice svojega znanja, zato pa priskočil ekipi na pomoč, ko jo je ta potrebovala. "Imamo precej težav, nismo uigrani. Večino tekem, kjer smo igrali slabši prvi polčas in se iskali, smo na koncu izgubili. Mislim, da smo tokrat v drugem polčasu odigrali precej dobro, k čemer je s svojimi obrambami veliko pripomogel tudi Jose Hombrados. Na roke nam je šlo, da je Celje spremenilo obrambo. Ko je nemreč lovilo rezultat, je uporabilo 5-1 in kdaj pa kdaj tudi 3-3. Tako smo si ustvarili nekaj lahkih priložnosti."

Talant Dušebajev, Atleticov trener, pa je po srečanju dejal : "Z odigrano tekmo in rezultatom sem zelo zadovoljen. Predvsem v drugem delu smo se popravili v obrambi. Vesel sem, ker igralci korak za korakom lovijo ritem in igro, ki jo zahtevam. Tudi ko kdaj ne igramo dobro ... Če se trudiš in želiš, lahko prideš do uspeha. "

Ne spreglejte