Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 6. 2011,
11.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Boris Denič Slovenija Portugalska

Četrtek, 9. 6. 2011, 11.46

8 let

Sklonjenih glav v domovino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometaši Slovenije so vse niti držali v svojih rokah na gostovanju v Espinhu v petem krogu kvalifikacij za Euro 2012, a jim je spodrsnilo. Selektor Boris Denič je zadovoljen le z odnosom.

Gostovanje na Portugalskem se ni izšlo po načrtih slovenske rokometne reprezentance, ki bi si že z remijem v Espinhu zagotovila vstopnico za prvenstvo stare celine v Srbiji. Tako bo o svoji usodi odločala v nedeljo, 12. junija, v dvorani Stožice proti Ukrajincem.

Slovenska igra je na trenutke delovala dobro in učinkovito. Ko se je zdelo, da bo strla odpor nasprotnika, je znova in znova ponavljala napake. Grešila sedemmetrovke, zapravljala žoge, se hitro odločala za neizdelane strele, v obrambi pa imela preveč lukenj. Posledica je poraz z 29:31. "Kaj je šlo narobe? Vse," iz Espinha po telefonu za Sportal odgovarja selektor Boris Denič, ki se mu po glasu sliši, da takega scenarija ni niti najmanj pričakoval, kaj šele želel. "V nobenem trenutku nismo pravilno odgovorili v napadu in obrambi. Imeli smo svoje priložnosti, pa jih nismo izkoristili. Ob vodstvu z dvema goloma bi se lahko odlepili, pa se nismo. Portugalci so naše napake spretno izkoriščali," videnje poda prvi strokovni mož Slovenije.

Motiv, volja in želja nesporna

Slovenija si s tem ni zaprla vrat do evropskega prvenstva. Še vedno je na drugem mestu skupine 3, za preboj na Euro pa bi ji zadostoval remi z Ukrajinci. A o tem razmišljati, bi bilo neumno. Ukrajina je zadnja na lestvici "slovenske" skupine in zmaga je imperativ. Slovenski rokometaši so že večkrat doživljali tovrstne polome. "Iz Portugalske se vrnemo šele zvečer. Bomo videli, kakšno je stanje poškodb. Dejstvo je, da je tekma igralce čustveno in fizično izčrpala." Denič poudarja, da je zadovoljen le z odnosom igralcem, ki so pokazali pravi motiv, voljo in željo. A v danem trenutku bili sposobni le-tega.

Gre za drugi poraz Deničeve čete v kvalifikacijah. Potem ko je tudi proti Poljakom na gostovanju marca pokazala hud odpor, je bila proti Portugalski le bleda senca tega. "Najraje bi videl, da je ta poraz sploh zadnji. Je, kar je. Gremo naprej. Tekmo je treba pozabiti takoj in se osredotočiti na nedeljo," opozarja selektor, ki bo po vrnitvi rokometaše najprej postavil na noge z regeneracijskim petkovim dopoldanskim treningom, do obračuna v nedeljo na rokometnem prazniku pa opravil še dva ali tri treninge za pripravo z Ukrajinci.

Z Ukrajino za deveti nastop na EP

Sportal vam je ob jubileju podaril 42 vstopnic za ogled spektakla v dvorani Stožice. Ob 14. uri se bodo slovenska dekleta merila s Francijo, ob 16.30 pa čaka moške zadnja stopnica na poti v Srbijo. Januarja prihodnje leto se bodo tam borile najboljše evropske reprezentance. Slovenija je doslej nastopila na osmih evropskih prvenstvih, spustila pa le enega (leta 1998).

Ne spreglejte