Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 1. 2018,
21.00

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Zagreb slovenska rokometna reprezentanca EP Hrvaška 2018

Četrtek, 11. 1. 2018, 21.00

6 let, 3 mesece

Končni seznam slovenske reprezentance za EP na Hrvaškem

Strah je bil odveč, Slovenija na Hrvaškem tudi s kapetanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
kavtičnik kavticnik slovenija rusija rokometna reprezentanca | Foto Sportida

Foto: Sportida

Selektor slovenske moške članske reprezentance je po zadnjem treningu v domovini določil 20 rokometašev, ki bodo v petek zjutraj odpotovali v Zagreb, prav tako pa šestnajsterico za prvi del. Kot zadnjega je prečrtal Sašo Barišića-Jamana, razveseljivo pa je, da bo na Hrvaško potoval tudi kapetan Vid Kavtičnik, čigar nastop je bil še ne dolgo nazaj pod velikim vprašajem.

Slovenska izbrana vrsta bo v hrvaško prestolnico odpotovala v petek zjutraj z vlakom, na katerem bo tudi 20 rokometašev, ki jih je izbral Veselin Vujović. Med njimi je tudi kapetan Vid Kavtičnik, ki je pred dnevi na treningu staknil nenavadno poškodbo na svoji močnejši levici in potreboval za oskrbo le-te pet šivov. Rana je v tako dobrem stanju, da bo lahko izkušeni Velenjčan na Hrvaškem lahko pomagal Sloveniji.

Štirje rokometaši, ki bodo odpotovali z reprezentanco, a za zdaj nimajo pravice nastopa, bodo lahko na prvenstvu zaigrali naknadno, prav tako kot preostali igralci s širšega seznama, če se bo tako odločil selektor. Ta ima namreč kot preostali trenerji možnost šestih menjav - dveh v prvem, dveh v drugem in dveh pred tretjim delom.

Med rezervami so levi zunanji Gregor Potočnik, desni zunanji Nejc Cehte, srednji zunanji Patrik Leban in vratar Urh Kastelic.

Premiera proti Makedoncem

Slovenska reprezentanca bo v petek zvečer preizkusila Areno v Zagrebu, v kateri bo uvodno tekmo EP odigrala v soboto proti Makedoniji (19.30). V skupinskem delu jo čakata še Nemčija in Črna gora, v primeru uvrstitve v drugi del pa v Varaždinu še tekme z najboljšimi tremi izbranimi ekipami iz skupine D, kjer nastopajo Danska, Španija, Madžarska in Češka.

"Kar nas ne ubije, nas naredi močnejše"

Strateg na slovenski klopi se je moral v tej reprezentančni akciji zaradi poškodb posloviti od kar treh močnih členov Mateja Gabra, Jureta Dolenca in nazadnje še Nika Medveda. Še pred zborom zaradi poškodb ni mogel vpoklicati Vida Poteka in Davida Miklavčiča.

Vujović bo na Hrvaško odpeljal 20 rokometašev. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Vujović bo na Hrvaško odpeljal 20 rokometašev. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"V nizu poškodovanih igralcev smo v najslabšem mogočem trenutku ostali še brez Nika Medveda, saj moramo zdaj na hitro uigrati Matica Verdinka. Velika škoda je, da Niko ne bo mogel debitirati na tako velikem tekmovanju, saj je s svojim prihodom prinesel veliko agresivnosti, ki smo jo potrebovali, ter si tudi že izboril svoje mesto v ekipi za prvenstvo, a na žalost ne bo mogel nastopiti. Žal ne moremo storiti ničesar, vse, kar nas ne ubije, pa nas zagotovo naredi še močnejše," je pravo bolnišnico v slovenskem taboru komentiral črnogorski trener.

Slovenija bo prvenstvo odprla v soboto, ko ji bo ob 19.30 nasproti stala Makedonija.

Seznam slovenske reprezentance:

Vratarji: Urh Kastelic*, Matevž Skok (oba Zagreb) in Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško)

Krilni igralci: Darko Cingesar (Aix), Blaž Janc (Vive Kielce), Gašper Marguč (Veszprem) in Matic Verdinek (Gorenje Velenje)

Zunanji igralci:  Patrik Leban* (Nexe Našice), Marko Bezjak (Magdeburg), Nejc Cehte*, Jan Grebenc (oba Gorenje Velenje), Nik Henigman (Riko Ribnica), Vid Kavtičnik (Montpellier), Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar (oba Celje Pivovarna Laško), Gregor Potočnik* (Gorenje) in Miha Zarabec (Kiel)

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Igor Žabič (Wisla Plock), Matic Suholežnik (Celje Pivovarna Laško)

*rezerve, ki potujejo na Hrvaško

Slovenske tekme v prvem delu, Zagreb

Sobota, 13. januar
19.30 Makedonija – Slovenija

Ponedeljek, 15. januar
18.10 Slovenija – Nemčija

Sreda, 17. januar
20.30 Črna gora - Slovenija

 

Z navijanjem za rokometaše lahko osvojite Samsung Galaxy S8 - na www.telekom.si/zanase.
Ne spreglejte