Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 6. 2013,
10.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ivan Vajdl Vladan Matić žreb liga prvakov

Sobota, 29. 6. 2013, 10.02

8 let

"Severnjaško" Gorenje in "sosedsko" Celje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Gorenje in Celje sta v petek zvečer v idiličnem okolju najbolj znanega dunajskega dvorca dobila tekmece v skupinskem delu lige prvakov. "Ose" bodo tekmovanje začele v skupini D, "pivovarji" v A.

"Z določenimi tekmeci smo zadovoljni, z drugimi ne. Predvsem tega iz zadnjega bobna si res nismo želeli (zmagovalec dvoboja Hamburg – Füchse Berlin, op. a.). Vse skupine so težke in zanimive. Čakajo nas dolga potovanja. Mislim, da se na domačem terenu da marsikoga premagati. Predvsem Špance in Švede (La Rioja in Aalborg, op. a.) ter Švede (Drott, op. a.), ki bodo verjetno dobili tekmo z Eschem," nam je po žrebu povedal novopečeni trener Gorenja Ivan Vajdl, čigar ekipo poleg že omenjenih čaka še Flensburg.

Slednjega in Hamburg, ki bo po njegovem premagal Berlin sta v očeh Vajdla favorita skupine. O napredovanju v osmino finala ni želel govoriti. "V tem trenutku je težko karkoli napovedovati. Ekipo smo precej spremenili. Gre za fante, ki niso še nikoli igrali v Evropi. Kljub vsemu menim, da se bomo dobro pripravili, da bomo konkurenčni in dostojno zastopali barve kluba ter države."

Poklicali smo tudi celjskega trenerja Vladana Matića, ki je bil nad žrebom navdušen. Pravi, da mu je skupina A dosti bolj všeč kot lanska. "Zadovoljen sem. Mislim, da smo dobili skupino po meri. Imamo zelo dobre možnosti, da se uvrstimo v osmino finala. Žreb je dosti boljši od lanskega in mislim, da lahko v skupini iztržimo več kot četrto mesto."

Favorit? "Veszprem je favorit številka ena. Tukaj je še Rhein-Neckar Löwen. Mi in Zagreb, s katerim smo si precej podobni lahko kotiramo okoli tretjega mesta. Ne smemo pa nikogar podcenjevati. Niti Rusov (St. Petersburg, op. a.) niti kvalifikanta. Vsi so magnet, ki lahko napolni Zlatorog" Za razliko od Gorenja, so tekmeci Celja geografsko bolj privlačni. Zagreb in Veszprem sta precej blizu, tudi kvalifikant – sploh če na kvalifikacijskem turnirju zmaga avstrijska ekipa – je lahko celjskim navijačem zelo zanimiv.

Luka Žvižej, kapetan Celja PL "Žreb je izjemno aktraktiven, nasprotniki so pravi magnet za gledalce. Verjamem, da bo Zlatorog ponovno pokal po šivih. Če ponovimo predstave iz lanske sezone Lige prvakov, potem se lahko nadejamo dobrih rezultatov in s tem posledično preboja v naslednji krog. Zato že sedaj vabim vse gledalce, da pridete v Zlatorog."

Ne spreglejte