Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
24. 9. 2015,
10.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zagreb rokomet liga prvakov liga prvakov Branko Tamše Veselin Vujović

Četrtek, 24. 9. 2015, 10.46

8 let

Serija poškodb v Celju še kar ni končana

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Celjske rokometaše v soboto (20.00) v Zlatorogu čaka drugi krog lige prvakov in še ena izjemno pomembna tekma, derbi z Zagrebom, ki je v prejšnjem krogu premagal Kiel.

Tudi Celjani so tekmovanje, zaradi poškodb bistveno okrnjeni zasedbi navkljub, začeli z dvema točkama oziroma z gostujočo zmago nad Bešiktašem. Morebitni poraz s sosedi bi jim kljub zgodnji fazi tekmovanja lahko zapletel pot k želeni osmini finala, ki pa seveda tudi ob morebitnem takšnem scenariju ne bi bila neprehodna.

Oboji oslabljeni

Za Zagreb gotovo ne bodo igrali kaznovani Zlatko Horvat in poškodovana Stipe Mandalinić ter Josip Valčić. Pri Celju ne bo vratarja Ivana Gajića, še vedno pa je vprašljiva pripravljenost Mihe Zarabca.

Da bi imel hudič še več mladih, se je proti Krki poškodoval še David Razgor, ki si je zvil gleženj. V ekipi bo, tako kot Zarabec, Tamše pa pričakuje večjo vlogo prvega kot drugega. Alternativi sta Lucijan Fižuleto in Luka Dobelšek, ki pa tudi ni popolnoma zdrav.

''Pred nami je Zagreb. Balkanski el clasico … Sam navijam za Milano, tako da me el clasici ne zanimajo. Takih stopenj napetosti in pričakovanj, kot so bile nekdaj … Vem, da se bo na igrišču iskrilo, zahteval bom maksimalni fair play, boj do zadnje kaplje znoja. Če se bodo dogajale stvari, ki niso za na igrišče, nanje ne smemo reagirati. Videli ste, Zagreb je deklasiral Kiel. Njegova glavna deviza je obramba. Obramba, ki bo uspešnejša, bo dobila tekmo,'' je prepričan trener Branko Tamše.

''Zagreb igra zelo čvrsto in na meji izključitve. Recept je dobra igra v obrambi, potem bo vse lažje. Naš cilj je pred čim bolj polno dvorano pokazati čim boljšo predstavo in upamo na ugoden rezultat,'' pa je dejal Žiga Mlakar, ki predvsem v napadu prevzema vse večji delež.

Lepi spomini

Celjani imajo lepe spomine na zadnjo medsebojno uradno tekmo. Pred slabima dvema letoma so v Zlatorogu ob vrhunski obrambi 5-1 z Luko Žvižejem na čelu slavili s 26:20. Tekma je bila zadnja evropska za tedanjega trenerja Vladana Matića, ki se je moral pozneje po porazu z Gorenjem posloviti. V Celju vseeno ne bi imeli prav nič proti ponovitvi scenarija. In tudi tokrat bo eden od adutov Branka Tamšeta omenjena različica obrambe.

Ne spreglejte