SiolNET. Sportal Rokomet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Serdarušić že v delovni vnemi

4

termometer

Selektor moške članske reprezentance Zvonimir "Noka" Serdarušić si je konec tedna ogledal kar nekaj nastopov slovenskih klubov. Pospešeno pa že kuje načrte za prve priprave.

Zvonimir "Noka" Serdarušić naj bi uradno začel z mandatom slovenskega selektorja 1. septembra 2009, manj kot teden dni pa se že mudi v Sloveniji in pospešeno pripravlja načrt dela za prihajajoče mesece.

Odločil se je, da bo izbrana vrsta Slovenije v okviru priprav na evropsko prvenstvo v Avstriji leta 2010 igrala na dveh močnih mednarodnih turnirjih. Slovenci bodo konec letošnjega oktobra nastopili v Avstriji, na začetku januarja prihodnje leto pa na Danskem.

Prvo resnejšo preizkušnjo v pripravah na evropsko prvenstvo pri naših severnih sosedih bo imela slovenska reprezentanca od 30. oktobra do 1. novembra letos, ko bo igrala na mednarodnem turnirju v Linzu v Avstriji. V okviru tradicionalnega tedna EHF bo namreč potekal četveroboj, na katerem naj bi poleg Avstrijcev in Slovencev nastopili še Ukrajinci, četrta reprezentanca pa naj bi bila Tunizija ali Švica. Pred začetkom Eura 2010 bodo izbranci selektorja Zvonimirja Serdarušića nastopili še na močnejšem mednarodnem turnirju na Jutlandiji na Danskem. Od 8. do 10. januarja jih namreč čakajo tekme z reprezentancami Češke, Danske in Norveške.

Selektor Serdarušić drugih tekem na reprezentančni ravni, ki bi bile odprte za javnost, ne načrtuje, ampak se bolj zavzema za igranje tekem za trening s posameznimi klubi. Hrvaški strokovnjak, ki si je v soboto ogledal tekme na Šilčevem memorialu v Ljubljani, v nedeljo pa še dvoboje na mednarodnem turnirju v Poreču (tam so poleg Cimosa iz Kopra igrali še Zagreb, Gummersbach in Metalurg iz Skopja), bo seznam kandidatov za slovensko reprezentanco objavil približno mesec dni pred prvo akcijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin