Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 1. 2010,
23.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 24. 1. 2010, 23.08

8 let

Serdarušić: Prvi polčas smo prespali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska izbrana vrsta je na evropskem rokometnem prvenstvu v Avstriji prvič izgubila, vsi naši rokometaši, na čelu s selektorjem, pa poudarjajo slabo igro v prvem polčasu.

Luka Žvižej, slovenski reprezentant: "Tokrat nam res ni šlo nič od rok, tekme pa ne moremo primerjati s tisto s Švedsko. Igrali smo katastrofalno, držali se nismo nobenega dogovora, zato takšen rezultat. V prvem polčasu smo si nabrali prevelik zaostanek, ki smo ga lovili in poskušali zmanjšati, a napake so se še naprej vrstile pri zaključnih strelih in podajah, ob tem pa je še češki vratar branil odlično."

Uroš Zorman, slovenski reprezentant: "Na kar nas je selektor cel dan opozarjal, da se slučajno ne bi ponovila zgodba z Norveško, se je zgodilo. Že začetek je bil zelo slab, potem je šlo samo navzdol. Lovljenje razlike je vedno težka stvar. A nismo se predali, kot ste videli v drugem polčasu, smo se borili do zadnje minute in pokazali, da smo iz pravega testa. Tekmo smo poskušali rešiti, a razlika je bila prevelika. Razočaranje je veliko. Ne morem reči, da smo imeli težave s fizično močjo, drugje se skriva vzrok. Vse stvari smo imeli v svojih rokah, a smo 'razpadli' in začeli 'čarati' ter počeli, česar ne bi smeli."

Aleš Pajovič, slovenski reprezentant: "Tako, kot smo danes stopili v tekmo, se ne bi smelo začeti nikoli. Češka je ves čas izkoriščala naše napake in jih kaznovala, vse skupaj je kronal odlični vratar. Če zaostajaš s tako visoko razliko, kot smo mi, je na evropskem prvenstvu skoraj nemogoče premagati nasprotnika. Ne vem, kje je vzrok, a vsak bo moral pogledati sebe, razmisliti in se iz tega kaj naučiti. 'Noka' nam je že pred tekmo rekel, da ne čuti prave energije, kot je bila pred ostalimi tekmami. Ne vem, zakaj tako."

Vid Kavtičnik, slovenski reprezentant: "Ostal sem brez besed, odigrali smo katastrofalen prvi del. Ponovila se je zgodba z Norveške. Ob takšnem zaostanku smo si na ramena naložili veliko težo. Tole bo potrebno hitro pozabiti, saj sta pred nami še dve tekmi. Vse je odprto, vse je še možno."

Zvonimir Serdarušić, slovenski selektor: "Videli ste, da smo prvi polčas prespali. Nismo se držali niti enega dogovora v obrambi, ki je bila zelo slaba. Že pred tekmo sem igralcem dejal, da so videti, kot da niso pripravljeni za ta obračun. Ne vem, čemu ne. Po ogrevanju sem jih poizkušal prebuditi, a očitno mi ni uspelo, zato je prvi polčas izgledalo tako slabo. Takrat je izgledalo iluzorno, da se sploh vrnemo. A poskušali smo na vse načine, da se vsaj nismo popolnoma osramotili."

Ne spreglejte