Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 10. 2009,
22.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 30. 10. 2009, 22.26

8 let

Serdarušić debitiral s porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Moška članska reprezentanca Slovenije je nastop v Linzu začela s porazom. Moštvo Zvonimirja Serdarušića, ki je debitiral v vlogi selektorja slovenske izbrane vrste, je izgubilo proti Avstriji.

Selektor Zvonimir Serdarušić je po pripravah na Rogli na mednarodni turnir v Linz odpeljal vseh 22 igralcev, na uvodni tekmi proti Avstrijcem pa je na tribuni pustil Uroša Zormana, Aleša Pajoviča, Miladina Kozlino, Boštjana Kavaša, Dušana Podpečana in Davida Razgorja. V domači reprezentanci je prav na tekmi proti Sloveniji debitiral Ribničan Mare Hojč. Po dveh začetnih izenačenjih (1:1, 2:2) so slovenski rokometaši povsem zagospodarili na igrišču, med šesto in deveto minuto naredili delni izid 4:0 in povedli kar s 6:2. Učinkovita igra v napadu ter dobra obramba na čelu z vratarjem Gorazdom Škofom (9 obramb v prvem polčasu) sta bila glavna razloga, da je Serdarušićeva četa vodstvo s 7:4 nato po šestih zaporednih zadetkih (v tem času ni prejela nobenega) v 19. minuti povišala kar na 13:4.

Čeprav sta švedska sodnika nato v dveh minutah zapored izključila kar tri slovenske rokometaše, gostitelji tega niso znali izkoristiti in sedem minut pred koncem prvega polčasa je Slovenija še vedno vodila s 17:9. Toda v zadnjih minutah pred odhodom na odmor je prišlo do velikega padca v igri gostov, na nasprotni strani pa so Avstrijci poskrbeli za delni izid 4:0, prepolovili zaostanek osmih zadetkov in prvi polčas končali samo s štirimi zadetki zaostanka (13:17).

Kljub temu, da je Slovenija na začetku drugega polčasa dvakrat vodila s petimi zadetki prednosti (18:13, 19:14), je nadaljevala s slabšo igro. Avstrijska izbrana vrsta je počasi prevzemala pobudo na igrišču v dvorani v Linzu, v vrstah gostiteljev evropskega prvenstva leta 2010 pa sta blestela vratar Thomas Bauer in predvsem strelsko razpoloženi levoroki Lucas Mayer, ki je vseh svojih sedem zadetkov dosegel v drugem polčasu. Med izključitvijo Viktorja Szilagyja so se Avstrijci najprej približali samo na zadetek zaostanka (19:20), po njegovi vrnitvi v igro pa so prav z njegovim zadetkom v 45. minuti poskrbeli za izenačenje na 23:23.

Dve minuti pozneje je odlični Mayer svoji reprezentanci priigral prvo vodstvo na tekmi, nato pa so sledila tri izenačenja (24:24, 25:25, 26:26). Po zadnjem izenačenju v 50. minuti (26:26) je reprezentanca naših severnih sosedov, ki jo kot selektor vodi Islandec Dagur Sigurdsson, spet dosegla štiri zadetke zapored in šest minut pred koncem obračuna je bilo na semaforju že 30:26. V 57. minuti je imela Sigurdssonova četa kar pet zadetkov prednosti (33:28), slovenski rokometaši pa so do konca vsaj nekoliko ublažili poraz.

Ne spreglejte