Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 9. 2014,
10.38

Osveženo pred

7 ur, 1 minuta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Dagur Sigurdsson Nemčija rokomet selektor

Natisni članek

Sreda, 24. 9. 2014, 10.38

7 ur, 1 minuta

Selektor postal, ko je dobil ženin blagoslov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Novi selektor nemške rokometne reprezentance Dagur Sigurdsson je dobil šest let časa, da Nemce popelje na olimpijski Olimp - do zlata.

Za Islandcem Dagurjem Sigurdssonom, ki je ekipo prevzel prejšnji mesec, potem ko ji je spodletelo v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, sta prvi tekmi na klopi nemške reprezentance. Priigral je zmago (32:26) in remi (28:28) proti Švici. Delodajalci so mu naložili dolgoročen in pogumen cilj: zlato na olimpijskih igrah 2020 ali vsaj tlakovanje poti do tja. Njegova pogodba je namreč triletna z možnostjo podaljšanja še za tri leta.

Vzporedno bo 41-letnik to sezono še vodil berlinski Füchse, na katerega klopi sedi že od leta 2009. "Moja žena se je strinjala, da lahko opravljam obe vlogi, zato je bilo zame samoumevno, da sprejmem ponudbo. Gre za samo to sezono, od junija 2015 se bom posvetil le reprezentanci," je dejal v pogovoru za eurohandball.com.

Sigurdsson ima že izkušnje z dvema službama hkrati, saj je leta 2009 sedel na avstrijski klopi. Nemčija bo pod njegovim vodstvom igrala tudi obrambo 5-1, Uwe Gensheimer pa je kot kapetan ostal formalni vodja garderobe. Nemce prihodnji mesec čakata kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2016 s Finsko in Avstrijo, nato pa svetovno prvenstvo, za katerega so dobili povabilo na precej sporen način.

Ne spreglejte