Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 5. 2008,
20.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 17. 5. 2008, 20.55

8 let

S. Ivezič: Sami smo si krvi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Končno smo spet lahko videli celjsko veselje, ki ga v tej sezoni še nismo. Rokometaši Celja PL so namreč v zadnji tekmi državnega prvenstva premagali Cimos Koper ter se veselili naslova prvakov.

Slavko Ivezič, trener Celja PL: "Sem vesel za ta naslov, kajti naslov smo osvojili veliko težje kot v preteklosti. Pa ne gre zato, da je Celje v podrejenem položaju, ampak so ostale ekip tako zelo napredovale in se približale vrhu. Prvenstvo je bilo najbolj zanimivo v zgodovini. Kako pomembna je bila ta tekma, je pokazala publika, ki je prišla v Zlatorog v tako velikem številu. Bilo je kot na evropskih tekmah. Sami smo si v veliki meri krivi, da smo bili v takšni nedorečeni situaciji skoraj do konca. Nad nami je bil velik pritisk, ki smo ga uspeli zadušiti. Tekma je bila zelo težka, a zato je zmaga toliko slajša. Zelo dobro smo odigrali v obrambi, to je bilo ključ do uspeha. Finale DP je šel na roko vsem ljubiteljem rokometa."

Edvard Kokšarov, igralec Celja PL: "Zelo dobro je za slovenski rokomet, da prvenstvo ostaja zanimivo in da se prvak odloča v zadnji tekmi. Danes je bil po moje rekorden obisk na prvenstveni tekmi, ki je bila zelo kvalitetna. Koper je skozi vso sezono pokazal, kako je kvaliteten. Tudi danes je bil skoraj cela tekmo enakovreden. Sem zelo vesel, da smo pokazali, da smo boljši in osvojili prvenstvo. Čestitam vsem soigralcem, strokovnemu vodstvu in vsem v klubu."

Matjaž Tominec, trener Cimosa Kopra: "Čestitke Celjanom za zasluženo osvojitev prvenstva. Imeli smo željo, da čimbolje igramo in da če se ponudi priložnost, da jo zagrabimo. Pristop je bil dober, želja tudi, a naredili smo preveč tehničnih napak in zgrešili preveč 'zicerjev', zato so Celjani z lahkoto ušli. Vesel sem, da smo imeli možnost igrati v Celju takšno tekmo, ki je odločala o naslovu. To pomeni zelo veliko za slovenski rokomet. Upam, da bo tako tudi v prihodnosti, saj je to pomembno tudi za gledalce, da se zberejo v takšnem številu kot danes."

Uroš Rapotec, igralec Cinosa Kopra: "Čestitke Celjanom za osvojen naslov. Danes smo bili do 45. minute zelo blizu, potem smo naredili veliko napak, oni so to izkoristili kot izkušena ekipa. To so seveda držali do konca, česar nismo mogli več nadoknaditi. Res je nekaj zelo lepega, da je na rokometni tekmi toliko navijačev, želimo si, da bi bilo tudi v prihodnje tako."

Ne spreglejte