Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
6. 6. 2016,
18.32

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

evropsko prvenstvo Tamara Mavsar Uroš Bregar Ženska rokometna reprezentanca Miša Marinček Ribežl

Ponedeljek, 6. 6. 2016, 18.32

3 leta

Zagotovile so si evropsko prvenstvo

Rokometašice so priletele na Brnik #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Sprejem rokometašiice | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Slovenske rokometašice, ki so si včeraj zagotovile nastop na evropskem prvenstvu, so se pozno popoldne vrnile v domovino. Na Brniku ni manjkalo dobre volje.

Slovenske rokometašice, ki so si kljub tesnemu porazu proti Črni gori zagotovile evropsko prvenstvo, so prispele na brniško letališče. Vzdušje je bilo primerno uspehu, ki je sledil šestletnemu postu glede velikih tekmovanj.

A na Brniku ni bilo špalirja, velikega sprejema in dolgih govoranc. So pa bila dekleta vesela vrtnic iz rok predstavnikov Rokometne zveze Slovenije. Ta bo imela žensko ekipo na evropskem prvenstvu prvič po letu 2010. "Res je za nami kar dolgo sušno obdobje šestih let. Končno se nam je uresničila želja, da gremo na veliko tekmovanje. Pred tekmo smo imeli veliko zalogo golov, a smo si vseeno želeli prikazati dobro predstavo. Na ta način smo pokazali, da nam uvrstitev ni bila kar tako podarjena," je dejala Tamara Mavsar, ki se ji je v tej sezoni uresničila želja po vrhunskem klubu – odhaja v Vardar – in evropskem prvenstvu.

Veselje na domačih tleh – decembra jih čaka evropsko prvenstvo. | Foto: Ana Kovač Veselje na domačih tleh – decembra jih čaka evropsko prvenstvo. Foto: Ana Kovač

 Švedska in spet Švedska

Njena soigralka v Skopju bo Barbara Lazović, ki na prvenstvu ne bo debitantka. "Prvikrat sem veliko tekmovanje okusila na Švedskem (leta 2006, op. a.) in zdaj smo se spet uvrstile na Švedsko," je dejala igralka, ki je eden nosilnih stebrov reprezentance: "Imele smo zelo težko skupino. Balkanske reprezentance se zelo dobro poznamo. Črna gora je osvojila vse, kar je mogoče. Hrvaška ima zelo kakovostno ekipo. Na prvi tekmi z njimi smo odigrale slabše, drugo pa dobile, kar je bilo odločilno za uvrstitev na prvenstvo."

Za reprezentantke sezona še ni končana. Čakata jih še dve prijateljski tekmi z Južno Korejo, ki pa ne bosta v peti prestavi.

Ne spreglejte