Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
5. 6. 2016,
23.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

1

Natisni članek

video evropsko prvenstvo Rokometna reprezentanca Uroš Bregar

Nedelja, 5. 6. 2016, 23.33

6 let, 6 mesecev

Odzivi iz tabora ženske reprezentance

Po uvrstitvi na EP skupni slovensko-črnogorski ples (video)

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

1

Ženska rokometna reprezentanca se je uvrstila na svoje peto evropsko prvenstvo, čeprav je izgubila proti Črni gori. Ekipi sta zaplesali kar skupaj. Selektor Uroš Bregar poziva k trobljenju v isti rog.

Slovenija je zgrabila zadnjo vstopnico za evropsko prvenstvo (EP). Kljub porazu z 22:24 proti reprezentanci Črne gore je postala najboljša tretja ekipa iz sedmih kvalifikacijskih skupin. Po koncu tekme sta ekipi - Črnogorke so se na prvenstvo zavihtele kot zmagovalke skupine - nekaj trenutkov kar skupaj plesali zmagovalni ples. To je prvo evropsko prvenstvo za rokometašice po letu 2010 in peto v zgodovini.

"Na evropsko prvenstvo smo se uvrstili zasluženo"

Uroš Bregar, ki je ekipo prevzel le nekaj tednov pred kvalifikacijami, je orisal njihov potek. Brez grenkega priokusa pa ni šlo.

"Zadnjo tekmo smo začeli zelo nervozno, ne po navodilih, imeli prekratke napade in Črnogorkam dopustili, da so zadevale iz protinapadov. Ko smo začeli v napadu igrati bolj potrpežljivo in ko je v igro prišla Sergeja Stefanišin, ki je dobro branila, je naša igra kazala pravi obraz. Dvigovali smo se, prišli blizu, a Črna gora je izjemna ekipa, ki jo je na domačem igrišču skoraj nemogoče premagat, kljub vsemu pa sem v drugem polčasu zelo užival ob vodenju rokometašic. Na evropsko prvenstvo smo se uvrstili povsem zasluženo," je za spletno stran Rokometne zveze Slovenije dejal Ljubljančan. Ta je lanskega oktobra debitiral na tekmi proti Hrvaški, ki je slavila za osem golov.

Uroš Bregar si želi več enotnosti. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Uroš Bregar si želi več enotnosti. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Pred prvo tekmo s Hrvaško smo imeli precej težav in zdaj polagam na srce nekaterim slovenskim trenerjem, naj tega, kar so, ne počno več, saj s tem škodijo samo reprezentanci. Odigrali smo slabo, nato pa doma proti Črni gori bolje, a je bilo kar nekaj sodniških odločitev zelo spornih. Vseeno smo verjeli, da smo dobri, in to pokazali proti Makedoniji in v sredo na odlični tekmi proti Hrvaški. Pokazali smo, da smo resna ekipa, in povsem zasluženo bomo igrali na Švedskem."

S "polaganjem na srce" je imel, kot je pojasnil, v mislih to, da igralki Zagorja na priprave pred omenjeno tekmo nista smeli v nedeljo, ampak v ponedeljek. "To je reprezentanca, vsi moramo trobiti v isti rog," poziva Bregar.

Brez daril

"Čeprav smo že pred tekmo vedele, da imamo veliko prednost v boju za najboljšo tretjeuvrščeno ekipo, smo se v dvoboj podale maksimalno resno in osredotočeno, saj nismo želele, da bi kdo dobil občutek, da nam je bilo kaj podarjeno. Dobro smo se odrezale, a Črna gora je izkušena reprezentanca, ki ima za sabo veliko osvojenih medalj, in je zasluženo zmagala, mi pa se lahko prav tako zelo zasluženo veselimo uvrstitve na evropsko prvenstvo," je povedala Tamara Mavsar, ena najboljših slovenskih reprezentantk.

Ne spreglejte