Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 2. 2008,
14.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 7. 2. 2008, 14.04

8 let

Puljezević, Žvižej in druščina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V rokometno mesto Celje prihaja madžarski prvak Pick Szeged na čelu z izvrstnim vratarjem srbskega porekla Nenadom Puljezevićem ter Slovencem Luko Žvižejem.

Rokometni klub Pick Szeged je bil ustanovljen leta 1961 in je v zadnjih letih v samem vrhu madžarskega rokometa. V minuli sezoni je po dolgih letih vrgel s prestola Veszprem, naslov državnega prvaka pa je šele drugi v klubski zgodovini. Prvič so bili prvaki leta 1996, od leta 2002, pa vse do leta 2006, so vselej osvojili drugo mesto. Tudi v tekoči sezoni je klub iz mesta ogrskih salam na dobri poti na vrh. V prvem delu madžarskega prvenstva je suvereno osvojil prvo mesto v skupini A – zabeležil je 13 zmag in le en poraz.

Pri naših vzhodnih sosedi se je že začela končnica. V zgornjem delu (od ena do osem) je Pick odigral tri tekme (proti Komloiu, Bekecsiju in Dunaferrju) ter zanesljivo zmagal vse. Včeraj je ugnal Dunaferr z 28:21.

V LP najdlje do četrtfinala

V ligi prvakov se nikoli niso prebili dlje od četrtfinala, kamor so se uvrstili dvakrat - v sezoni 1996/97 ter 2003/04. V minuli sezoni so izpadli v osmini finala, kjer jih je izločil španski Valladolid. V Evropi je Pick Szeged sicer prišel tudi do štirih polfinalnih obračunov, trikrat v pokalu zmagovalcev in enkrat v nekdanjem pokalu mest. V zimskem delu elitnega evropskega klubskega tekmovanja so madžarski prvaki ostali neporaženi – tako na domačem parketu kot na gostovanjih so zanesljivo ugnali Meškov Brest, Bosno Sarajevo in Gorenje Velenje. Slednje je na uvodu doma izgubilo s kar 17:29, na povratni tekmi pa s 23:30.

Pred sezono so doživeli kar nekaj kadrovskih sprememb, močna okrepitev iz Španije je slovenski reprezentant Luka Žvižej, ki vedno polni mrežo nasprotnikov, hkrat pa s trdim bojem v obrambi ukrade tudi obilico žog. Za "pivovarje" bo bržkone najbolj pomembno, da bodo izkoristili ponujene priložnosti, kajti vsako napako bodo Madžari kaznovali. Še več potrebno bo natančno izvajati strele, saj bo vrata čuval ljubljenec občinstva Nenad Puljezević, ki je bil tudi na nedavnem evropskem prvenstvu na Norveškem strah in trepet. Še kako nevarna bosta Milorad Krivokapić in organizator igre Danijel Andjelković, na šestmetrski črti pa bo potrebno ustaviti Ratka Djurkovića.

Nazadnje je Pick povzročal preglavice celjskemu taboru. Spomin na sezono 2004/05 res ni kaj preveč prijeten. Celjani so namreč v osmini finala lige prvakov doma remizirali s Pickom, a ob veliko sreče na povratnem obračunu v Szegedu zmagali z zadetkom.

Ne spreglejte