Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 10. 2009,
16.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 25. 10. 2009, 16.01

8 let

Prvič zbrani pod vodstvom Serdarušića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Selektor moške rokometne reprezentance Zvonimir Serdarušić je prvič zbral ekipo Slovenije, ki se je začela pripravljati na januarsko evropsko prvenstvo v Avstriji. Od četrtka v Linzu na turnirju.

Ob dogovorjeni uri se je v hotelu Planja na Rogli zbralo 20 kandidatov za reprezentanco, zaradi klubskih obveznosti pa sta manjkala samo Vid Kavtičnik (Montpellier, Francija) in Nenad Bilbija (Valladolid, Španija). Kavtičnika čaka danes derbi francoskega državnega prvenstva proti Ivryju in bo na Roglo dopotoval v ponedeljek. Bilbija je včeraj v dresu Valladolida igral v španski ligi, pripravam pa naj bi se priključil že v večernih urah.

Na reprezentančni zbor sta prišla tudi trenutno še vedno poškodovana Aleš Pajovič (po dolgi odsotnosti z igrišč je na tekmi 7. kroga MIK 1. lige prvič zaigral v dresu Celja PL po vrnitvi iz Ciudada Reala) in Miladin Kozlina.

Po opoldanskem zboru je najprej sledil sestanek z igralci in člani strokovnega vodstva, na katerem jih je selektor Serdarušić seznanil z načinom dela, termini treningov in drugimi obveznostmi ter celotnim programom priprav za prvo akcijo, ki se bo končala naslednjo nedeljo z zadnjo tekmo na mednarodnem turnirju v Avstriji. Serdarušić, ki se bo prvič v svoji dolgi in z lovorikami bogati trenerski karieri preizkusil tudi v selektorski vlogi, bo v dvorani na Rogli do četrtkovega odhoda v Linz opravil sedem treningov, pomembno pa je omeniti, da bo prav vsi zaprtega tipa (brez prisotnosti novinarjev in javnosti).

Slovenska izbrana vrsta bo na Rogli trenirala in ostala do četrtka, 29. oktobra, ko bo odpotovala proti Linzu. V tem avstrijskem mestu bo reprezentanca v treh dneh odigrala tri tekme na močnem mednarodnem turnirju: v petek, 30. oktobra, ob 20.20 z Avstrijo, dan pozneje ob 18. uri z Ukrajino, v nedeljo, 1. novembra, ob 14.30 pa še s Švico.

Ne spreglejte