Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 5. 2010,
18.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 4. 5. 2010, 18.56

8 let

Priprave bodo prilagojene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po zaključku rokometnih državnih prvenstev bodo rokometaši lahko nekaj dni počivali, v prvih dneh junija pa se bo moška članska reprezentanca zbrala in s polno paro trenirala za kvalifikacije.

Slovenske moške reprezentance bodo v prihodnjih dveh mesecih močno obremenjene. Kadete konec maja čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, mladince bržkone testiranja, člane pa v juniju dve kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu januarja 2011.

Mlade rokometaše letnika 1994 v sredo, 5. maja, čakajo testiranja motoričnih sposobnosti in antropometričnih značilnosti, bržkone pa bo vodstvo moških reprezentanc pripravilo podobna testiranja za mladince, ki so se nedavno uvrstili na evropsko prvenstvo na Slovaškem. "Že dlje časa teh fantov nismo testirali, zato se bomo tega verjetno lotili v prihodnjih dneh oziroma tednih," pravi direktor moških reprezentanc Roman Pungartnik, ki je izredno vesel uspeha mladincev na nedavnih kvalifikacijah v Podčetrtku za nastop na EP na Slovaškem. Njegove misli so usmerjene tudi h kadetom, ki jih med 21. in 23. majem v Vaxju na Švedskem čakajo kvalifikacije za nastop na letošnjem EP.

Kdo bo vabljen v reprezentanco?

Prav tako pa se v vodstvu pospešeno pripravljajo na projekt SP 2011 na Švedskem, kamor se mora članska reprezentanca Slovenije sicer še uvrstiti. "V teh dneh pripravljamo reprezentančni seznam 28 igralcev za junijske kvalifikacije z Madžarsko. Do 12. maja ga moramo namreč oddati," pravi Pungartnik, ki razloži tudi, da bodo priprave nekoliko prilagojene: "Gre za konec sezone, utrujenost pri igralcih je velika. Zato bomo reprezentantom najprej namenili nekaj prostih dni za počitek, nato pa se bomo zbrali v tradicionalni bazi v Podčetrtku. Zbor bo v prvih dneh junija."

Slovenska reprezentanca se bo 13. in 20. junija, najprej v Ljubljani, nato pa še v Veszpremu, v dodatnih kvalifikacijah pomerila z Madžarsko, skupni zmagovalec pa se bo uvrstil na svetovno prvenstvo, ki ga bo januarja prihodnje leto gostila Švedska. Pred tem bi si selektor Zvonimir Serdarušić in direktor Roman Pungartnik seveda želela še kakšno pripravljalno tekmo. "Zaenkrat nasprotnika še nimamo, saj večina najmočnejših ekip ta čas že ima tekmece in se prav tako pripravlja na kvalifikacije. Ne želimo pa igrati z manj kakovostnim nasprotnikom, potem raje tekme ne bomo igrali. Nekaj možnosti je na vidiku, a bomo videli, kako in kaj," še pravi direktor Pungartnik.

Ne spreglejte