Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 1. 2017,
21.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

svetovno prvenstvo Francija Veselin Vujović slovenska rokometna reprezentanca Rokometna reprezentanca

Petek, 6. 1. 2017, 21.06

6 let, 6 mesecev

Prijateljska tekma

Slovenci tesno izgubili s svetovnimi prvaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15
francija slovenija | Foto Rokometna zveza Slovenije

Foto: Rokometna zveza Slovenije

Na drugi pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom je rokometna reprezentanca v Toulousu s 27:29 izgubila s Francijo, ki je aktualni svetovni prvak. Ekipi se bosta v nedeljo pomerili še v Montpellieru.

Po zmagi nad Savdsko Arabijo bo rokometna reprezentanca pred svetovnim prvenstvom v Franciji, ki se zanjo s tekmo proti Angoli začne 12. januarja, odigrala še prijateljski srečanji z gostitelji prvenstva. Po današnji tekmi v Toulousu sledi še ena, nedeljska v Montpellieru.

Slovenci so bili večino časa ob Francozih ali celo pred njimi. A so gostitelji 25. svetovnega prvenstva končnico odigrali odlično in udejanili kakovost ter izkušnje. V drugem polčasu je igrišče po udarcu v koleno ob pomoči soigralcev zapustil Miha Zarabec, a še ni jasno, kako resen je bil udarec. Tokrat je počival Urban Lesjak, priložnost je dobil Urh Kastelic, ki bo na tribuni v nedeljo.

Zmagovati, ne minimalno izgubljati

"Moji varovanci se enostavno ne smejo več zadovoljiti z minimalnimi porazi proti velikim ekipam, temveč se morajo naučiti, da jih tudi premagajo," je bil po tekmi jezen slovenski selektor Veselin Vujović in dodal: "Večji del tekme smo nadzorovali tekmece, nato pa v prelomnih trenutkih dvoboja sprožili nekaj strelov iz neizdelanih položajev, ki so nas na koncu stali zmage. Sodnika sta bila pristranska, a to je na takšnih tekmah povsem razumljivo. Upam, da se bodo moji varovanci iz današnjega poraza kaj naučili, to bomo videli že v nedeljo v Montpellieru ali pa na samem svetovnem prvenstvu. A vedeti morajo, da v končnicah ne potrebujemo junakov, temveč disciplinirano in odgovorno igro. Le v tem primeru bomo napredovali, v nasprotnem primeru bomo v resnih težavah."

Slovenija bo v prvem delu svetovnega prvenstva igrala v Metzu, kjer se bo pomerila z Angolo, Islandijo, Makedonijo, Tunizijo in Španijo.

Prijateljska tekma, Toulouse:

Petek, 6. januar:
Francija : Slovenija 29:27 (13:13)
Bezjak, Dolenec in Henigman po 4, Marguč 3, Kastelic (6 obramb) za Slovenijo
Ne spreglejte