Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 1. 2012,
21.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 6. 1. 2012, 21.12

8 let

Presenetljiv remi z Danci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska moška rokometa reprezentanca je na prvem pripravljalnem obračunu pred EP v Srbiji presenetljivo šla v korak s svetovnimi podprvaki Danci, evropskimi prvaki iz leta 2008.

Med 19 igralci, ki so odpotovali na Dansko, je selektor Boris Denič na tribuni razprodane dvorane v Koldingu pustil Matevža Skoka, Gašperja Marguča in Deana Bombača. Proti Dancem, ki bodo na bližnjem EP v Srbiji igrali v skupini A v Beogradu skupaj s Poljsko, Slovaško in gostitelji, so slovenski rokometaši vodili večji del prve polovice prvega polčasa, največ s 7:5.

Selektor Denič ki se je na začetku tekme odločil za postavo Škof, Dolenec, Gajić, Zorman, Miha in Luka Žvižej ter Špiler (v obrambi ga je menjal Gaber), je nato zamenjal skoraj vse igralce. Poleg tega so njegovi fantje naredili nekaj tehničnih napak in zgrešili nekaj strelov, kar so Danci spretno izkoristili in najprej izenačili na 9:9, v 20. minuti pa prvič povedli (10:9).

Končnica prvega polčasa je pripadla izbrancem selektorja Ulrika Wilbeka, ki so si dvakrat priigrali štiri zadetke prednosti (15:11, 16:12), s takšno razliko pa sta reprezentanci tudi odšli na odmor. Toda uvodne minute drugega polčasa so pripadle Deničevi četi, ki je naredila delni izid 3:0 in se približala na 15:16. Nato so pobudo (tudi zaradi številnih menjav pri nasprotnikih, ki jih je Denič napovedal že pred odhodom na turnir) spet prevzeli Danci, ki so imeli ves čas dva ali tri zadetke prednosti.

Toda v 50. minuti je Slovenija znova izenačila (24:24), po nekaj zaporednih izenačenjih pa je v končnici povedla z 29:28. Danska je zatem izenačila na 29:29, selektor Denič pa je 45 sekund pred koncem vzel minuto odmora. Nato je pol minute pred koncem streljal Zorman, a je vratar Cleverly (njegov soigralec pri poljskem klubu Kielce) ustavil strel.

Skandinavci so zatem krenili v svoj zadnji napad, vendar jim je mladi Gaber štiri sekunde pred koncem spretno ukradel žogo. V protinapad je stekel Dobelšek, a je bilo jasno, da bo igralni čas potekel, še preden bo lahko prišel do danskega gola. Zato je moral streljati z dobrih desetih metrov, toda Cleverly je žogi preprečil pot v mrežo in tekma se je končala z delitvijo točkovnega plena (29:29).

Ne spreglejte