Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
14. 6. 2015,
1.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Veselin Vujović rokomet

Nedelja, 14. 6. 2015, 1.16

8 let

Prav posebne težave Veselina Vujovića – preveč dobrih igralcev

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kar je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 začel Boris Denič, je končal njegov naslednik Veselin Vujović. Slovenija je uvrščena na Poljsko, selektorja pa tarejo sladke skrbi.

"Igralcem sem rekel, naj se dobro odpočijejo, da je v slovenski reprezentanci toliko različnih tipov igralcev, kot jih je le v malokateri. Če bo selektor dober, bo napravila čudež," je v svojem slogu dejal rokometni selektor Veselin Vujović.

Črnogorec ima v zadnjih dneh nesporne razloge za zadovoljstvo. Zmagal je na sredinem debiju, dobil je prvo tekmo pred domačimi gledalci, ki so ga v Rdeči dvorani toplo pozdravili. Slovenija deluje energično in motivirano.

Morda največji reprezentančni dobitek pa je, da je splet različnih okoliščin – novi pogledi selektorja in poškodbe sicer ključnih igralcev – razširil reprezentančno bazo. "Morda je Slovenija ravno to potrebovala, konkurenco in svežino," pravi Vujović, ki je najbolj izpostavil Vida Poteka, Staša Skubeta in Miho Zarabca.

Za užaljene ne bo prostora

Nabor potencialnih reprezentantov je torej razširjen in selektorja že zdaj boli glava, ko pomisli, koga bo moral dati na decembrski seznam za evropsko prvenstvo na Poljskem. Vseeno opozarja na pravi odnos in božjo mast, ki se ji reče potrpljenje.

"Ni enako igrati za reprezentanco ali klub. Nekateri od teh fantov imajo v klubu polno minutažo. Tu pa igrajo pet, deset, 12 minut. V tem času morajo dati vse od sebe. Vsi, ki bodo imeli takšen pristop in ne bodo užaljeni zaradi treh ali sedmih minut igre, bodo v reprezentanci. Kdor pa bo menil, da bi moral igrati več, kot mislim jaz, se bomo težko dogovorili za reprezentančni status. Upam, da takšnih ne bo," si je zaželel Vujović, ki bo reprezentanco znova zbral novembra. Tedaj se bo v okviru tedna EHF podala na tekme v Nemčijo.

Ne spreglejte