Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 2. 2008,
20.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 13. 2. 2008, 20.54

8 let

Pomembni točki Kopra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Koprski rokometaši so vknjižili pomembni dve točki v boju z neposrednim tekmecem za drugo mesto v državnem prvenstvu. V derbiju z Gorenjem jim je pripadel drugi polčas.

Primorsko-štajerski derbi v Kopru, ki bo bržkone igral odločilno vlogo v boju za drugo mesto na lestvici so bolje začeli gostitelji, ki so povedli z 2:0 ob napakah Draga Vukovića in Adnana Harmandića, ki je sprva vodil velenjsko igro. Trener Ivica Obrvana ga je že v deveti minuti zamenjal z Alešom Sirkom in ga poslal na mesto levega zunanjega, Vuković pa je dirigiral igro. Poleg tega je v prvem polčasu poslal na parket prav vso svojo ekipo z izjemo Roka Golčarja in vratarjev. Potrebovali so približno 14 minut, da so ustavili nasprotnike, ki niso ravno blesteli v obrambi (sprva 6-0, nato 5-1 s Poklarjem na "špici"). Po vodstvu s 6:4 v deseti minuti Koprčani niso zadeli kar 11 minut. V tem času pa so "ose" naredile delni izid 5:0, predvsem na račun obilice slabih strelov in obramb Matevža Skoka.

Koprska igra ni nikakor stekla, ne iz zunanjih položajev niti s šestmetrske črte, kjer je Matjaž Tominec vztrajal z Bojanom Skokom. Strel ni šel od rok niti Drašku Mrvaljeviću ali Denisu Buntiću, pa tudi v vratih Tahirović ni bil ravno razpoložen. Na polovici ga je zamenjal Jure Vran. Slaba obramba rivala je omogočila Velenjčanom tudi hitre akcije in lahke zadetke, ki so jih v 21. minuti pripeljali do treh zadetkov prednosti. V 29. minuti pa so slovenski prvaki – potem ko pri Cimosu niso znali izkoristiti igralca več na igrišču – prišli celo do pet zadetkov prednosti (14:9).

Na začetku drugega dela je koprski stratega v igro poslal Luko Ščurka, ki je ob lepi podaji Doboraca zatresel mrežo, a domačini so uvodoma zapravili dve sedemmetrovki (Jovičič in Buntić), medtem ko so gostje iz Štajerske zapravili štiri zaporedne napade, ki jih je dvakrat s pol-protinapada uspešno zaključil Rok Praznik, nato pa Zoran Jovičič izsilil še sedememtrovko. Uspešno jo je izvajal Nikola Kojić in izid je bil po 15. minuti prvič spet poravnan (18:18). Obramba Kopra (5-1 z Rokom Rapotcem na čelu) je v teh minutah delovala mnogo bolje kot v prvem polčasu, nekaj več prostora je bilo le za krožnega napadalca Matjaža Mlakarja, ki je trikrat zapored zatresel mrežo Tahirovića. Napake Gorenja so Koper popeljale do vodstva in treh zadetkov prednosti v 47. minuti (25:22). Vse to pa so znale "ose" nadoknaditi in ponovno izenačiti. Ravno v pravih trenutkih pa se je razbranil Tahirović in prelomil tekmo. Štiri minute pred koncem so domačini vodili za tri zadetke (29:26). Minuto pred koncem je Harman dić znižal na minus ena, Kopračni so napravili tehnično napako, Vukovića je Obrvan poslal na igrišče namesto vratarja, a zadnji njegov strel je končal v vratnici, namesto v mreži.

Ne spreglejte