Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 9. 2018,
13.55

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

liga prvakov Celje Pivovarna Laško PSG

Petek, 21. 9. 2018, 13.55

5 let, 7 mesecev

PSG v očeh trenerja Celja PL

Vroča nedelja za Celjane, ki odhajajo k najbolj zvezdniški ekipi na svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Celje Pivovarna Laško PSG liga prvakov | Parižani so se s Celjani pomerili tudi v prejšnji sezoni. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Parižani so se s Celjani pomerili tudi v prejšnji sezoni.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Uvodna tekma rokometašev Celja Pivovarne Laško v elitni skupini lige prvakov se ni razpletla po njihovih željah. V Zlatorogu jim je mero vzel danski prvak iz Skjerna, v nedeljo pa bodo gostovali pri najbolj zvezdniški rokometni ekipi na svetu - francoskemu PSG. Francosko-slovenski obračun se bo v dvorani Pierre de Coubertin začel ob 17. uri.

Pariška ekipa navkljub svojemu bogastvu in permanentnemu nakupu najboljših igralcev na svetu še vedno ni posegla po zvezdah. Na močnem domačem prizorišču blesti in je v zadnjih štirih sezonah vselej slavila v državnem prvenstvu, na zadnjih treh zaključnih turnirjih lige prvakov v nemškem Kölnu pa si je pošteno zalomilo, čeprav je prišla kot izrazita favoritka.

Urh Kastelic
Sportal Čaroben večer slovenskega vratarja ob veliki zmagi Zagreba #video

V sezoni 2015/16 jo je v polfinalu premagala poljska ekipa Vive Kielce, v sezoni 2016/17 je bil v finalu od nje boljši makedonski Vardar iz Skopja, na letošnjem zaključnem turnirju pa je v polfinalu klonila proti francoskemu Nantesu.

Gonzales namesto Serdarušića

Zvonimir Serdarušić ni več trener pariškega kluba. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Zvonimir Serdarušić ni več trener pariškega kluba. Foto: Urban Urbanc/Sportida Bogati katarski lastniki so letos poleti v svoje vrste pripeljali vrhunskega strokovnjaka, nekoliko "zarjavelega" Zvonimirja Serdarušića, sicer nekdanjega selektorja slovenske izbrane vrste in Celja Pivovarne Laško, je zamenjal Španec Raul Gonzales, ki je z Vardarjem iz Skopja lani slavil v ligi prvakov.

V tej pariški ekipi kar mrgoli od vrhunskih igralcev, tu so Francozi Nikola in Luka Karabatić, Luc Abalo, Thierry Omeyer, Nedim Remili, Danca Mikael Hansen in Henrik Toft Hansen, Nemec Uwe Gensheimer, Norvežan Sander Sagosen, Španec Viran Morros, Šved Kim Ekdal du Rietz in Hrvat Luka Stepančić.

Tamše: PSG upravičeno cilja na evropski naslov

"S prihodom Raul Branko Tamše je pariškega tekmeca opisal z izbranimi besedami. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Branko Tamše je pariškega tekmeca opisal z izbranimi besedami. Foto: Urban Urbanc/Sportida a Gonzalesa se je nekoliko spremenila igra francoskih prvakov. Dodal je svoj španski pridih in vidi se, da PSG ne glede na individualno kakovost igra zelo enostaven rokomet. Ne 'komplicirajo', temveč iščejo preproste rešitve v napadu, velik poudarek pa dajejo trdni obrambi. V ta namen so dodali Morrosa, specialista za obrambo. Ko jim uspe sestaviti ta segment igre, sledi veliko število lahkih zadetkov v napadu. Tudi po prejetem zadetku naredijo hiter prehod v napad in so izjemno nevarni. Nasploh nimajo slabih strani, dolgo časa so skupaj, dodali so Toft Hansena, že omenjenega Morrosa in ostrostrelca Ekdal du Rietza. So ekipa, ki bi si jo sestavila večina trenerjev, zato tudi upravičeno ciljajo na naslov evropskega prvaka," je o moči PSG dejal trener Branko Tamše.

Celjska ekipa je s PSG doslej odigrala šest tekem. Na njunih uvodnih medsebojnih tekmah v sezoni 1996/97 jo je obakrat premagala, na zadnjih štirih dvobojih v sezonah 2015/16 in 2017/18 pa je vselej izgubila.

MRK Krka Ribnica
Sportal Dolenjski derbi kar malce presenetljivo v roke Trebanjcev
Ne spreglejte