Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 1. 2010,
19.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 26. 1. 2010, 19.21

7 let, 12 mesecev

Pajovič: Preveč izgubljenih žog

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski rokometaši so v drugem krogu drugega dela EP naleteli na močan odpor Francozov, ki so v drugem polčasu izkoristili nedisciplino in utrujenost v vrstah tekmecev. Kaj so povedali po tekmi?

Zvonimir Serdarušić, slovenski selektor: "Za uspeh proti Francozom nam je precej manjkalo. Verjetno so bili redki, ki so pričakovali našo zmago. Tudi sam nisem bil velik optimist, kljub temu pa smo prvi polčas odigrali zelo dobro. Nato so se v naši igri pojavile stare bolezni, zaradi katerih bo potrebna dolgotrajna kura: nedisciplina, preveč individualna igra, preveč napak, neodgovornost. Pred tekmo sem v šali dejal, da bi morali slovenski rokometaši baterije Varta, ki ne trajajo dolgo, zamenjati za vzdržljivejše Duracell, da bi tudi njihova igra trajala dlje časa."

Gorazd Škof, slovenski reprezentant: "V prvem polčasu smo igrali zelo dobro, v drugem pa so Francozi prihajali do lahkih zadetkov, predvsem iz polprotinapadov in protinapadov. V naših vrstah je spet prišlo do pomanjkanja zbranosti in moči, kar pomeni, da bo potrebno še več trenirati in igrati še več težkih tekem, če se želimo nekoč približati Francozom. Zdaj nas čaka še zadnja tekma proti Španiji, na kateri se moramo dostojno posloviti od evropskega prvenstva."

Miha Žvižej, slovenski reprezentant: "Danes smo v drugem polčasu znova igrali preveč nedisciplinirano in naredili ogromno napak, zato ni čudno, da so nas Francozi v drugih 30 minutah nadigrali. Videli smo, da lahko igramo tudi proti takšnim velikanom kot so Francozi, a za to, da se jim približamo bo potrebno še veliko, veliko dela."

Pajovič: Zmanjkalo nam je moči

Aljoša Rezar, slovenski reprezentant: "Francozi so na današnji tekmi pokazali in potrdili individualno moč in kakovost, kar je tehtnico dokončno nagnilo na njihovo stran sredi drugega polčasa, ko je v naši igri prišlo do očitnega padca. Ne vem, ali gre za pomanjkanje moči, zbranosti ali kaj drugega. To bodo pokazale šele analize po tekmi. V vsakem primeru smo naredili preveč napak, da ne bi bili kaznovani."

Aleš Pajovič, slovenski reprezentant: "Francozi so pokazali, da so vrhunska ekipa. Prvi polčas smo se držali, nato pa je bilo preveč napak in izgubljenih žog, kar je nasprotnik izkoristil s polprotinapadom in samo poviševal prednost. Zmanjkalo nam je moči, razlika na koncu pa je vseeno prevelika."

Uroš Zorman, slovenski reprezentant: "V prvem polčasu smo igrali solidno, čeprav smo še vedno naredili preveč napak. V drugem pa so se napake na naši strani kar vrstile, zato so Francozi 'potegnili' voz. Držali smo se, a na koncu je razlika vseeno prevelika, čeprav so Francozi zasluženo zmagali. Nam je zmanjkalo moči in zbranosti.''

Claude Onesta, francoski selektor: "Vstop v tekmo je bil za nas zelo težak, ves prvi polčas smo se lovili. Slovenija ima na tem prvenstvu zelo kvalitetno reprezentanco, ki igra krasno in hitro igro. Vidi se velik vpliv jugoslovanske šole. Osemindvajset minut smo se mučili, naša igra ne v napadu, niti v obrambi ni bila prava. Ob polčasu smo se pogovorili in dogovorili za bolj agresivno in organizirano igro. To smo v drugem polčasu naredili in igrali veliko lažje. Ko smo si priigrali majhno razliko, smo začeli z menjavami igralcev in na ta način ohranili svežino. Tekma je bila lepa in zanimiva, seveda pa sem zadovoljen z rezultatom."

Ne spreglejte