Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
20.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 20.33

8 let

"Ose" zapravile višjo zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometaši Gorenja Velenja so v 3. krogu rokometne lige prvakov za moške prišli do prve domače zmage.

Gorenje Velenje je zelo pomembno tekmo za preboj v nadaljevanje tekmovanja v ligi prvakov igral brez prvega organizatorja igre, Luke Dobelška, ki si je na tekmi proti Celju huje poškodoval koleno. Na njegovem mestu je zato igral Drago Vuković, na levem zunanjem pa je pričel Aleš Sirk.

Krilna igralca zadevala kot za "stavo"

Domači so v tekmo krenili dobro, izkazali so se ob igralcu manj, ko je bil izključen Matjaž Mlakar, saj so zadeli dvakrat in povedli s 5:2. V 10. minuti so igralci Bosne uspeli izenačiti (7:7), predvsem po zaslugi vratarja Adnana Šabanovića, ki je do omenjene minute zbral sedem obramb. Sledile so minute v znamenju domačih igralcev, ki so odlično igrali v obrambi, na čelu z vratarjem Primožem Proštom, saj gostje niso uspeli doseči zadetka kar devet minut, Velenje je tako napravil delni rezultat 7:0 in povedli s 14:7. Kot za stavo sta zadevala predvsem oba krilna igralca, Jure Dobelšek in Rok Golčar, ki sta v tem času skupaj dosegla osem golov.Trener gostov Jovan Elezović je v zadnjih desetih minutah igre namenil Vukoviću čuvaja, vendar so domači kljub temu držali vse niti v svojih rokah in dobili prvi polčas z 18:12.

Velik padec v igri Gorenja

Tudi drugi polčas so Velenjčani odlično pričeli, med drugim je Prošt obranil sedemmetrovko Adnanu Harmandiću, na drugi strani je bil Dobelšek dvakrat uspešen iz najstrožje kazni in razlika se je v 36. minuti povzpela na +8 (21:13). Trener Ivica Obrvan je v napadu ponudil priložnost Alenu Blaževiću, ki je taoj napravil dve napaki, tako da se je znova vrnil namesto slednjega v igro Aleš Sirk. "Ose" so imele od 40. pa do 44. minute igralca manj, za nekaj trenutkov celo dva, a so kljub temu obdržale prednost šestih zadetkov (23:17). V teh minutah sta obe ekipi napravili kar nekaj tehničnih napak v napadu.

Sledil je padec v napadu v igri domačih, kar so rokometaši Bosne kaznovali in v 49. minuti znižali rezultat na 20:24, trener Gorenja se je zato odzval z minuto odmora ter zamenjal Golčarja z Brankom Tamšetom.

Vendar se je Sarajevčanom uspelo približati na -2 (23:25). Do konca so gostje skušali vse, da bi spreobrnili rezultat, a jim ni uspelo, saj so "ose" zmagale s 30:27. Kljub temu so Velenjčani zapravili veliko prednost v golih, ki jim bi v Sarajevu prišla v primeru poraza še kako prav.

Ne spreglejte