Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 12. 2007,
19.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 13. 12. 2007, 19.26

8 let

Nova evropska liga mimo lige prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Skupina Group Club Handball (GCH) utegne v prihodnji sezoni ustanoviti svojo evropsko ligo.

Zaradi neposluha Evropske rokometne zveze je mnogo klubov po Evropi nezadovoljnih, saj nimajo domala nobenih pravic odločanja, vso trženje pa poteka v okviru EHF. Med podpisniki pobude so vsi največji klubi, tudi Celje PL in Gorenje. Prošnje Evropski rokometni zvezi niso bile uslišane, zato je skupini GCH prekipelo. Največja težava, s katero se soočajo klubi, ki tekmujejo v ligi prvakov, je netransparenten marketinški sistem.

Vse je namreč v rokah EHF, kar pomeni, da se tudi vsa sredstva zlivajo v blagajno na Dunaj. Kot je nedavno za Sportal dejal predsednik RK Gorenje Jani Živko: "Poteka očitna diktatura EHF-a. Klubi nimamo nikakršne besede pri odločanju. Ne posredno, niti neposredno. Poglejte, jaz osebno kot predsednik ter naš klub smo že nekajkrat morali plačati kazen zaradi oglaševanja stav interwetten.com." Klubi so že večkrat zahtevali več besede pri organizaciji in izvedbi tekmovanj, spremembe evropskih prvenstev, ki potekajo med klubsko sezono ter zavarovanje igralcev.

GCH, katerega podpredsednik je tudi nekdanji rokometaš, član predsedstva RZS ter upravnega odbora Celje PL Tomaž Jeršič, je na Dunaj poslal zahteve. Ali bo EHF popustila je vprašanje, ki bo znano januarja ob robu EP na Norveškem.

Pristopno izjavo je doslej podpisalo 24 klubov, v GCH pa si želijo, da bi se priključili vsi, ki so letos nastopali v ligi prvakov. Ali nas res čaka novo evropsko tekmovanje po vzoru košarkarskega Uleba?


Podpisniki pristopne izjave:

Španija: Aragon, Ciudad Real, Ademar Leon, Portland San Antonio, Valladolid Nemčija: Flensburg, Vfl Gummersbach, THW Kiel, HSV Hamburg, TBV Lemgo, Magdeburg, Rhein-Neckar Löwen Francija: Chambery, Montpellier Rusija: Čehovski medvedi Švica: Kadetten Schaffhausen Švedska: Hammarby Hrvaška: Zagreb CO Danska: Kobenhaven, KIF Kolding Madžarska: Pick Szeged, MKB Veszprem Slovenija: Celje Pivovarna Laško (danes na UO), Gorenje Velenje

Ne spreglejte