Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
19. 10. 2015,
10.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nikola Karabatić rokomet PSG liga prvakov liga prvakov

Ponedeljek, 19. 10. 2015, 10.13

8 let

Nikola Karabatić, rokometni stroj

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Pri nas je zvezda ekipa. Ni pomembno, kdo daje gole ali strelja, samo da zmagujemo," je po zmagi v Celju v rokometni ligi prvakov dejal najboljši rokometaš na svetu Nikola Karabatić.

Bolj ali manj se je vedelo, da bo tako. Nikola Karabatić, najboljši rokometaš planeta, ki je v karieri dobesedno osvojil vse, kar je bilo mogoče, je bil odločilni dejavnik pri zmagi Pariza v Celju v petem krogu lige prvakov (32:30), čeprav so se zdesetkani pivovarji izvrstno upirali najpremožnejši zasedbi na svetu.

Prvi strel je zgrešil šele sredi drugega polčasa, dosegel pa seveda tudi odločilnega. Vtis, da lahko zadetek doseže, kadar želi, ni preveč napačen. Vseeno pa je priznal, da se je moral PSG za zmago v Zlatorogu zelo potruditi.

"Seveda, igrali smo na vso moč. Tekma je bila težka, Celjani so igrali agresivno in hitro. Da smo zmagali, smo se borili ves drugi polčas. Če bo Celje igralo tako kot tokrat, se vsekakor lahko uvrsti v osmino finala. To ne bi bilo presenečenje," je po srečanju dejal francoski reprezentant. Če bi Celjani enako ali podobno prepričljivo v obrambi in napadu kot proti njegovi ekipi igrali tudi z Wislo in Zagrebom, ne bi imeli v žepu le dveh točk in možnosti za osmino finala bi bile bistveno večje. Vseeno pa še niso pokopane, saj je do konca še sedem tekem, a med njimi tudi težka gostovanja.

Trojka znova skupaj

Parižani so, čeprav vselej niso bili najbolj prepričljivi, na petih tekmah za zdaj izgubili le enkrat, s Flensburgom. In ko je vložek v ekipo 16 milijonov evrov, potem se človek upravičeno vpraša, kdaj se bodo povzpeli na vrh Evrope.

"Seveda je naš cilj osvojiti vse, kar je na voljo, saj imamo odlično ekipo. Ampak priti do konca v ligi prvakov ni kar tako. Spomnite se, koliko je potreboval Kiel, da je osvojil Evropo, ali koliko vlaga Veszprem, a mu to še ni uspelo. Spoštujemo druge ekipe," je razložil Francoz balkanskih korenin.

Ta je spet združil moči z bratom Luko in trenerjem Zvonimirjem Serdarušićem - Noko, s katerim že leta gojita pristen odnos, ki je bistveno več od razmerja trener – igralec.

"Želel je udariti v naš ego"

A ravno Noka je pred kratkim okrcal igralce. Dejal je namreč, da na nekaterih položajih nima ustreznih rešitev, kar ob tako in predvsem za toliko evrov sestavljeni zasedbi zveni – milo zapisano – nenavadno. A Karabatiću je jasno, od kod povod za takšne izjave.

"Noka je trener, ki ve, kaj govori. Ko nekaj reče, to stori z namenom. Na začetku lige prvakov nismo igrali na zadovoljivi ravni. Agresivnost in intenziteta naše igre nista bili dobri. Mislim, da je trener s tisto izjavo želel udariti v naš ego, da se ekipa dvigne. Mislim, da smo se dobro odzvali," je zadovoljen Niko, ki je v polni dvorani Zlatorog – ta je pripravila odlično vzdušje – pričakovano doživel obleganje prosilcev za podpis in fotografijo.

"Pri nas je zvezda ekipa. Ni pomembno, kdo daje gole ali strelja, samo da zmagujemo. Tudi v drugih ekipah je veliko zvezd. Razlika je v tem, kako, kot vi pravite, zvezde igrajo za ekipo," je sklenil krajši pogovor z novinarji.

Ne spreglejte