Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
23. 5. 2015,
10.40

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Zagreb rokomet Veselin Vujović

Sobota, 23. 5. 2015, 10.40

8 let, 5 mesecev

Navidezno nedolžen udarec postal smrtna grožnja

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Rokometaš Zagreba Josip Valčić je v zadnjih dneh doživel dramo s srečnim koncem zaradi na prvi pogled dokaj običajnega udarca.

Če v Sloveniji pogosto tarnamo nad gromozanskim pomanjkanjem izenačenosti prvenstva oziroma velikih razlikah med vrhom in dnom v zadnjem času, pa se vseeno lahko pohvalimo z bistveno bolj raznolikim spektrom rokometnih državnih prvakov. Od osamosvojitve so naslove osvajali Celje, Prule, Gorenje in Koper.

Na Hrvaškem je prvak eden in edini. Zagreb. Pred dnevi je klub iz hrvaške prestolnice proslavil že svoj 24. naslov, a brez podkapetana. Josip Valčić namreč leži v bolnišnici in je srečen, da lahko hodi vsaj z berglami.

Zakaj? Njegovo življenje je bilo v nevarnosti zaradi na prvi pogled precej običajnega udarca v stegensko mišico na pokalni tekmi z Nexejem.

Valčić je sicer po običajnem postopku odšel na klop, pozneje pa se je počutil zelo slabo. S fizioterapevtom sta odšla na urgenco, nemudoma je sledila operacija, pozneje pa dva dni intenzivne nege.

"Ni šlo le za nogo, ampak za življenje. Počila mi je arterija, pojavil se je izliv krvi, hematom. Lahko bi se zapletlo, a o tem raje ne razmišljam," je Valčić, ki obiskov še vedno ne sprejema, dejal za Sportske novosti.

Zdaj že poskuša hoditi, tudi z berglami, in dobiva številna sporočila podpore. O vrnitvi še ne razmišlja, izjemno pa je hvaležen zdravniškemu osebju, brez katerega bi se zgodba lahko bistveno drugače končala.

Ne spreglejte