Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 1. 2012,
15.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

David Špiler

Sreda, 4. 1. 2012, 15.34

8 let

Na uro ne gledajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Stojimo drug za drugim, super se razumemo, zato treningi minejo izjemno hitro. Nič nam ni težko'', opiše vzdušje v slovenski rokometni reprezentanci izkušeni David Špiler 11 dni pred EP 2012.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je le še 11 dni oddaljena od evropskega prvenstva v Srbiji, kjer bo v skupini D igrala skupaj z Norveško, Hrvaško in Islandijo. Prve tri ekipe bodo napredovale v drugi krog. Selektor Boris Denič bo fante za konec tedna popeljal na močan turnir na Dansko. Tam se bo izbrana vrsta preizkusila z Dansko, Poljsko in Islandijo, uglednimi evropskimi ekipami, ki se prav tako pripravljajo na Euro 2012.

Skrivalnice? Seveda!

"Skrivalnice? Na to vam raje ne bi odgovoril, saj bodo naši nasprotniki potem natančno vedeli, kaj se godi," nekoliko v šali, a malce zares na druženju z novinarji razlaga Boris Denič. Slednji bo na turnir popeljal 19 igralcev, priložnost za igro bodo dobili vsi, a zanesljivo bo nekoliko varčeval (na vsaki tekmi bodo na tribuni po en srednji zunanji, levi in desni zunanji) ključne može.

"Veselim se turnirja na Danskem, saj smo v štirinajstih dneh naredili velik korak naprej, a še vedno nas čaka ogromno dela. Mislim pa, da smo povsem enakovredni z nasprotniki, hkrati bomo pred prvenstvom videli, kaj še moramo izpiliti," pa razlaga David Špiler, izkušeni Gorenjec, dolga leta stalni član slovenske izbrane vrste. Ob tem še doda, da rezultat ne bo v ospredju, a se kaj hitro spogleda s selektorjem: "Seveda gremo na vsaki tekmi po zmago, a na Danskem bodo verjetno v ospredju druge stvari," še doda. Spregovori tudi o tem, da je vzdušje v ekipi izjemno: "Odlično se razumemo, saj ne da se kdaj nismo, a tokrat je še posebna energija. Stojimo drug za drugim, radi gremo na treninge, nihče ne gleda na uro, kdaj bo le-teh konec. Dnevi hitro minevajo, v naši igri pa je očitno veselje."

Da ne bo pojava "velikih oči"

Turnir na Danskem bo predvsem za debitante dobrodošel, saj se bodo spopadli s tremi izjemnimi evropskimi reprezentancami, zato se pojav "velikih oči" na tekmah v Vršcu, ko bodo prvič zaigrali na velikem tekmovanju ne bi smel pojaviti. "To, da igramo na tako močnem turnirju je zelo dobro, sploh zaradi mlajših igralcev. Prav tako v tekmi z Islandijo, s katero se bomo pomerili v prvem delu prvenstva, vidim same prednosti," še dodaja Denič. Slovenci bodo v petek, soboto in nedeljo igrali v treh danskih mestih (prvi obračun je na sporedu v večernih urah, druga dva pa v zgodnjih popoldanskih). Le prvo tekmo z gostitelji si bo moč ogledati na svetovnem spletu, potek vseh tekem in rezultate pa bomo spremljali v živo na Sportalu.

Ne spreglejte