Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 3. 2009,
16.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 19. 3. 2009, 16.28

8 let

Na krilih Špilerja padli pomlajeni Danci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska moška rokometna reprezentanca, ki se mudi na mednarodnem turnirju na Češkem, je na prvem obračunu premagala evropske prvake Dance.

Po izenačenem začetku se je prvi preobrat zgodil po vodstvu Dancev z 8:7 v 19. minuti, ko je imela slovenska reprezentanca (na tribuni sta za tokratno tekmo ostala Beno Lapajne in Miha Žvižej) igralca manj. Toda moštvo selektorja Mira Požuna, v katerem je blestel vratar Gorazd Škof (kar 13 obramb v prvih tridesetih minutah), je v petih minutah - med 23. in 28. minuto - naredilo delni izid 5:0 in Skandinavci so zaostajali že z 8:12.

V zadnjih dveh minutah prvega polčasa so zaostanek sicer prepolovili (10:12), toda David Špiler, z devetimi zadetki prvi strelec tekme v Karvini, je s fantastičnim strelom od daleč v zadnjih trenutkih tega dela igre postavil končni izid 13:10 za Slovenijo.

Ko so Slovenci po dveh minutah drugega polčasa povedli s 14:10, je kazalo, da so prvaki Evrope dokončno zlomljeni. Toda precej spremenjen igralski kader selektorja Ulrika Wilbeka je v petih minutah dosegel šest zaporednih zadetkov (v tem času ni prejel nobenega) in v 37. minuti je povedel s 16:14. Nato je selektor Požun vzel minuto odmora, po kateri so Slovenci najprej izenačili na 16:16, kljub temu pa so si nasprotniki v nadaljevanju nekajkrat priigrali tri zadetke prednosti (20:17, 21:18, 23:20, 24:21).

Lov za zaostankom se je slovenskim rokometašem obrestoval šest minut pred koncem dvoboja, ko je Dragan Gajič najprej zadel za izenačenje na 26:26, v naslednji minuti pa poskrbel tudi za vodstvo s 27:26. Slovenska reprezentanca je še trikrat povedla z dvema zadetkoma naskoka (28:26, 29:27, 30:28), toda borbeni Danci niso odnehali. Vseeno jim ni uspelo ujeti priključka, za kar je na nasprotni strani poskrbel odlični David Špiler. V predzadnji minuti je igralec Celja Pivovarne Laško s svojim devetim zadetkom povišal na 31:28, kljub temu pa so imeli Skandinavci vendarle še vedno priložnost za morebitno izenačenje. Po napaki Slovencev bi lahko v hitrem protinapadu iztržili točko, toda vratar Aljoša Rezar je v zadnji sekundi ubranil zadnji strel s krila in Požunova četa je z zmago začela mednarodni turnir na Češkem.

V petek ob 18.15 se bo reprezentanca Slovenije pomerila z gostitelji Čehi, prav tako v Karvini, v soboto ob 14. uri pa v Ostravi še z izbrano vrsto Ukrajine.

Ne spreglejte