Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
16. 11. 2017,
14.20

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

1

Natisni članek

Uroš Bregar Krim Mercator Krim Mercator slovenska rokometna reprezentanca Miša Marinček Ribežl

Četrtek, 16. 11. 2017, 14.20

3 leta

Reprezentančni pokoj

Miša Marinček sporoča: Konec je

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

1

miša marinček marincek | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ne le, da ne bo nastopila na decembrskem svetovnem prvenstvu v Nemčiji. Rokometašica Miša Marinček končuje reprezentančno kariero.

"Moja rokometna pot traja že 25 let. Ob igranju v vseh slovenskih selekcijah sem v člansko vstopila že pri 16 letih. Vzporedno sem se udeleževala vseh tekmovanj v nižjih kategorijah, v kadetski in mladinski reprezentanci. Deležna sem bila čudovitih trenutkov. Leta 2003 me je pri 18 letih tedanja selektorica dr. Marta Bon povabila na svetovno prvenstvo članske reprezentance. Stala sem ob boku igralkam, kot so Nataša Derepasko, Deja Doler, Katja Kurent, Olga Čečkova, Tanja Oder, Anja Frešer, in vidno prispevala k uspehu. Zasedle smo osmo mesto," se je debitantskega velikega tekmovanja spomnila najboljša slovenska vratarka Miša Marinček.

Miša Marinček v reprezentančnem dresu leta 2009. | Foto: Vid Ponikvar Miša Marinček v reprezentančnem dresu leta 2009. Foto: Vid Ponikvar "Menim, da je 100 nastopov, kolikor sem jih opravila le za člansko reprezentanco, dovolj visoka številka. Začutila sem, da je prišel čas, da odstopim mesto mlajšim kolegicam. Vsem reprezentantkam želim veliko uspehov in športne sreče," je dodala Celjanka, za katero je odlična lanska sezona.

Bila je ena od glavnih botric Krimovega preboja v drugi del lige prvakinj. Zelo dobro pa ji gre v ljubljanskih vratih tudi v letošnji sezoni, čeprav je njeno delovanje ovirala poškodba.

Namesto 32-letnice (bo)sta priložnost dobili soigralka Marinčkove pri Krimu Amra Pandžić in mlada članica Krke Maja Vojnovič.

Pomlajene Slovenke - od reprezentance sta se že pred meseci poslovili Nina Jeriček in Maja Užmah, sodelovanje na SP pa je odpovedala Barbara Lazović - v prvi polovici decembra čaka težko pričakovano svetovno prvenstvo v Nemčiji.

Ne spreglejte