Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
4. 10. 2012,
9.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Pivovarna Laško Celje

Četrtek, 4. 10. 2012, 9.11

8 let

Matić: Brez gledalcev ne moremo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trener in najboljši strelec Celje Pivovarna Laško o za gol izgubljenem derbiju z Gorenjem. Z gledalci lahko nadomestimo znanje, pravi Vladan Matić.

Besedi žal in težko sta bili pred garderobo dvorane Zlatorog česti gostji v izrazoslovju celjskega trenerjja po tesnem porazu z Gorenjem. Vladan Matić je bil vidno izžet. Obžaloval je napake, predvsem zgrešene sedemmetrovke in "zicerje". Grehe, ki so njegovo moštvo stali točke. Pa čeprav se je njegova ekipa v slabih 15 minutah nadoknadila kar šest golov minusa. ''Meni in ekipi je težko. Tudi sam sem v tekmo vložil precej energije. Mislim, da smo zaslužili točko. Fantje so mladi, to so zanje težki udarci. Upam, da bomo iz te tekme izšli močnejši,'' je dejal Matić, ki je znova izpostavil celjsko bojevitost in nepopustljivost do zadnje sekunde. ''Za takšno raven tekme so potrebne izkušnje, vendar jih še nimamo. Ampak prišle bodo.''

Trenerju zmanjkuje levih zunanjih

Zdi se, da so (šele) z večjo aktivacijo gledalcev – domala vsa dvorana je v zadnjih minutah vstala – pivovarji začeli igrati kot v transu.

"Brez gledalcev ne moremo. Nimamo toliko znanja, z gledalci ga lahko nadoknadimo. Ti ponesejo naše mlade igralce. Celjsko občinstvo se je navadilo na veliko ekipo, velike rezultate. Ko bo dojelo, da je tem mladim fantom potrebna pomoč, potem je to to. Pozivam gledalce, da pridejo tako proti Atleticu kot proti Trebnjemu kot proti Sevnici. Igramo lahko le na tak način. Gre za večino celjskih fantov." Zdravniško poročilo pred sobotono tekmo lige prvakov z zvezdniškim Atleticom nikakor ni spodbudno. Na spisku tistih, ki sedijo na tribunah, se je ob Dejanu Periću, Luki Žvižeju in Gregorju Potočniku znašlo novo ime – levi zunanji Rok Žuran. Slednji si je poškodoval vezi v desnem kolenu. Več bo znanega v naslednjih dneh, v soboto pa gotovo ne bo igral. "To je to, kar imamo," je skomignil z rameni Matke, ki tudi proti slovitim Špancem obljublja predani boj.

Marguč: Naj mečejo več

"Mislim, da bi lahko držali korak z njimi ves drugi polčas, da ne bi pobegnili za pet, šest golov. Na žalost so, čeprav smo jih ujeli. Tokrat je Cehtetova žoga pač šla v gol. Manjka nam predvsem kak strelec od daleč. Naši zunanji igralci bodo morali vreči kakšno žogo več proti golu, tudi če zgrešijo, potem bo tudi več prostora za nas krila in krožne napadalce. Res je, z malce hitrejšo igro bi lahko izigravali fizično močni Atletico," pa se je na zadnji in prihodnji celjski test ozrl Gašper Marguč, ki je zabil kar devet golov.

Ne spreglejte