Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 3. 2010,
20.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 13. 3. 2010, 20.42

8 let

Mariborčani do prvega finala v klubski zgodovini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Klima Petek Maribor si je pred domačimi navijači v drugi polfinalni tekmi pokala Pivovarne Union priborila finalni nastop, saj je bila s 27:25 boljša od Jeruzalem Ormoža.

Na drugi polfinalni tekmi pokala Pivovarne Union v mariborski dvorani Tabor sta se pomerila kluba, ki doslej še nikoli nista igrala v velikem finalu. V uvodnih minutah so imeli rahlo pobudo gostje iz Ormoža, ki so šestkrat povedli z zadetkom razlik, Mariborčani pa so si jih prav tolikokrat ujeli (od 1:1 do 6:6 v deseti minuti). Po dveh zaporednih izključitvah na strani Jeruzalema Ormoža (kaznovana sta bila Iztok Korpar in Darjan Ivanuša) so domači rokometaši prvič na tekmi povedli, potem ko je Simon Razgor zadel s črte sedmih metrov (7:6 v petnajsti minuti). Toda moštvo trenerja Saša Praprotnika se ni predalo in je še dvakrat izenačilo (7:7 in 9:9), nato pa so Mariborčani zagospodarili na igrišču.

Kljub dvema igralcema manj ohranili prednost

S kar dvema igralcema manj – za dve minuti sta morala v nekaj sekundah na klop za kaznovane Simon Razgor in Gašper Martinc - so uspeli ohraniti dva zadetka prednosti, saj je dvakrat zapored v polno zadel Vasja Furlan. Na krilih odličnega vratarja Gašperja Jelena (v prvih tridesetih minutah je zbral kar enajst obramb, na nasprotni strani vratarja Jeruzalema Ormoža skupaj le štiri) si je Klima Petek dve minuti pred koncem prvega polčasa prvič priigrala kar štiri zadetke prednosti (14:10), tik pred znakom sirene pa se je med strelce s krilnega položaja vpisal še Sašo Vrečar in poskrbel za najvišjo prednost v prvem polčasu (16:11).

Po visokem vodstvu padec v igri

Ko so si domači rokometaši na začetku drugega polčasa hitro priigrali šest zadetkov prednosti (18:12), je kazalo, da je polfinalni dvoboj odločen. Tudi v 41. minuti so imeli Mariborčani takšno razliko (23:17), nato pa je prišlo do padca v njihovi igri. Ormožani so se nekajkrat približali na štiri zadetke zaostanka, toda zaradi dobre obrambe tekmecev in vratarja Jelena v tem delu igre bližje niso mogli. Devet minut pred koncem tekme je imela Klima Petek še vedno visoko prednost (26:21), toda gostujoči klub, ki je zaradi tretje izključitve in posledičnega rdečega kartona ostal brez Iztoka Korparja, še ni izobesil bele zastave.

Jelen ''zaklenil'' svoja vrata

Samo dve minuti pozneje so se Ormožani po zadetkih Alena Melnjaka in Bojana Čudiča približali na 23:26 in imeli še napad za "minus dva", a ga niso izkoristili. V najtežjih minutah za Mariborčane je svoja vrata spet ''zaklenil“ odlični Jelen, ki je v šestdesetih minutah zbral kar dvajset obramb. Za goste je kanček upanja posijal v 58. minuti, ko je bil izključen Rok Ivančič. Toda strel Roberta Bezjaka s krila je ustavil Jelen, kljub temu pa je Jeruzalem Ormož v naslednjem napadu po zaslugi Tadeja Soka zmanjšal na 25:27. Zapravljeni mariborski napad nato ni bil usoden, kajti strel Roka Žurana na nasprotni strani je končal v domačem bloku in gostitelji so se uvrstili v veliki finale. V njem se bodo v nedeljo ob 17.15 pomerili s Celjem Pivovarno Laško, medtem ko Jeruzalem Ormož ob 15. uri čaka tekma za tretje mesto s Cimosom iz Kopra.

Ne spreglejte