Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 11. 2013,
9.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Maribor Gorenje

Nedelja, 10. 11. 2013, 9.12

8 let

Maribor zakockal prednost šestih golov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav so bili mariborski rokometaši na derbiju za vrh lestvice veliko bližje zmagi, so Velenjčani iz dvorane Tabor v 10. krogu 1. NLB Leasing lige vseeno odnesli točko.

Revolucije povsem na vrhu 1. NLB Leasing lige ni bilo. Tja bi lahko splezal Maribor, če bi na domači tekmi ugnal vodilno Gorenje, a so vijoličasti rokometaši doživeli drugi remi, 25:25. Čeprav so v drugem polčasu vodili že s šestimi goli prednosti, minuto in pol do konca pa so imeli zadetek prednosti in napad. Gorenje si je v zadnji sekundi priborilo sedemmetrovko, ki so jo Velenjčani tudi uspešno izvedli.

"Če sem iskren, moramo biti na koncu s samo eno osvojeno točko nezadovoljni. Vse srečanje smo vodili in bili boljši nasprotnik ter povsem na koncu tekme izgubili točko. Toda če bi nas kdo pred samim srečanjem vprašal za delitev točk z aktualnimi državnimi prvaki, bi to sprejeli odprtih rok. Vseeno ta točka ni kar tako, priložnost pa bomo morali iskati na kakšnem drugem srečanju, na primer že v sredo v Celju. Menim, da lahko s takšno igro, kot smo jo prikazali proti Gorenju, enakovredno pariramo tudi Celjanom," sredin derbi v Zlatorogu napoveduje mariborski vratar Jure Vran, ki je ustavil 13 velenjskih strelov, od tega dve sedemmetrovki.

Niko Medved je bil med režiserji velenjskega izenačenja, saj je priigral zadnjo sedemmetrovko: "V prvem polčasu je zatajila celotna prva postava. Sledile so menjave, ki so nam omogočile, da smo v nadaljevanju držali korak, a vseeno smo polčas končali s petimi zadetki zaostanka. Sledil je pogovor. V garderobi smo si rekli, da tekme še ni konec in da gremo do konca. V drugem delu smo se približali, a se nismo mogli povsem priključiti zaradi njihovega vratarja, ki je branil nekaj čistih strelov. Na koncu smo domačina le ujeli in osvojili točko, s katero moramo glede na okoliščine biti zadovoljni." Velenjčani tako ostajajo na vrhu lestvice, naslednja izziva pa se imenujeta Krka in La Rioja.

Ne spreglejte