Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 7. 2018,
7.49

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

Marin Buneta Matija Golik rokomet Maribor Branik

Ponedeljek, 23. 7. 2018, 7.49

5 let, 8 mesecev

Maribor okrepila še dva Rečana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67
maribor branik rokomet | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

V vijoličastem dresu bodo v letošnji sezoni kar trije rokometaši iz hrvaške Reke. Vratarju Marinu Đurici, za katerim je odlična sezona v Mariboru, se bosta pridružila še organizator igre Matija Golik in desni zunanji Marin Buneta.

Ena od okrepitev Maribora je 25-letni Matija Golik, ki prihaja iz RK Zamet, za katerega je v minuli sezoni dosegel kar 132 zadetkov in imel pri tem zavidljiv 65-odstotni met iz igre. "Za mano je res zelo dobra sezona in bil je čas, da stopim stopnico više. Prav zaradi tega se mi je Maribor zdel odlična opcija in upam, da bom tudi tukaj nadaljeval dobre igre ter tako pomagal klubu do novih uspehov. Zagotovo mi bo lažje in tudi za moštvo, da sta ob meni še dva Rečana v ekipi. Đurico poznam že več kot 10 let in dejal mi je, da gre za zelo urejen klub, kar mi je bilo takoj všeč. Ko sem dobil klic, nisem imel niti enega pomisleka, da ne bi sprejel ponudbe. Menim, da je to zame enkratna priložnost za korak naprej v svoji karieri," je povedal novi organizator igre mariborskega Branika, Matija Golik.

Slovenska rokometna reprezentanca U20
Sportal Mladi rokometaši premagali še Srbe in v nadaljevanje odnašajo dve točki

Najmlajši od reške trojke v vijoličastem 23-letni Marin Buneta pa je prestopil iz vrst najboljšega moštva lanskega rednega dela ter na koncu tretje uvrščene ekipe hrvaškega prvenstva, RK Dubrava. "Želel sem spremembo v moji karieri. Imel sem nekaj ponudb, a sem se odločil za Maribor. Na osnovi informacij, predvsem s strani Marina Đurice, da se v Mariboru odlično dela in da gre za perspektiven klub z željo po napredku, smo se kar hitro dogovorili za sodelovanje. Verjamem, da se bom hitro privadil na moštvo in način dela, ne nazadnje pa smo se vsi trije z Đurico in Golikom čez poletje pripravljali skupaj. Pričakujem napredek v svoji igri, hkrati pa upam, da bomo s klubom dosegli vse zastavljene cilje," je ob podpisu pogodbe povedal novi levičar v vijoličastem dresu, Marin Buneta.

Julian Jerebie
Sportal Prvi Madžar v dresu Maribora
gorenje niko medved1
Sportal Medved odslej v vijoličastem
Ne spreglejte