Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
13. 2. 2017,
9.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50

2

Natisni članek

Branko Tamše Celje Pivovarna Laško rokomet Kristianstad Kielce

Ponedeljek, 13. 2. 2017, 9.00

6 let, 6 mesecev

Besedo ima trener

Celje izgubilo identiteto

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,50

2

celje kristianstad tamse tamše | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Najtesnejši mogoči poraz slovenskih rokometnih prvakov s švedskimi uvrstitev v osmino finala lige prvakov postavlja v sfero presežkov.

"Treba se je pobrati in gledati naprej. To je edina pot," po porazu za gol proti švedskemu prvaku razmišlja trener Celja Branko Tamše. Proti neposrednim tekmecem so točke vredne več kot sicer. Tokrat so Švedi v Zlatorogu unovčili velik kapital. Prek pivovarjev so se zavihteli na mesto, ki vodi med najboljšo 16-erico, do konca skupinskega dela pa so še štiri tekme.

Ni šlo oko za oko, zob za zob

Celjani tokrat niso imeli svoje identitete. Ni bilo hitrih prehodov v napad, kar se je jasno kazalo na rezultatu. Kristianstad je vešče kaznoval celjske napake, obratno pa se ni dogajalo. Ni šlo v slogu oko za oko, zob za zob, protinapad za protinapad. Ti so bili v domeni Švedov, ki so se na igro slovenskega prvaka odlično pripravili in se disciplinirano vračali.

Fotogalerija Grege Valančiča:
Fotogalerija
1 / 43

"Drži, Švedi so se vračali vrhunsko. Imeli smo dva protinapada in niti enega od teh nismo realizirali. Ta igra je manjkala. Znani smo po igri, kakršno je prikazal Kristianstad. Vemo, kako  igra. Želel sem, da bi odgovorili na enak način. Žal nismo, še posebej v drugem polčasu ne," ugotavlja Tamše, ki ni imel razpoložene prve zunanje linije, z delno izjemo Boruta Mačkovška.

"Ne, nikakor Kristianstada nismo vzeli na prelahek način. Zavedali smo se, kako dobro igra. Vsi igralci igrajo maksimalno na gol, Švedi imajo vrhunska krila. To so potrdili zelo dobro. Nismo igrali najboljše, določeni posamezniki so bili pod svojo ravnijo. A ne bom jih kritiziral, borili so se. Enkrat da več eden, drugič drugi. Vseeno smo si predvsem z bojevitostjo priborili izenačenje, ki pa ni obstalo do konca," celjskemu trenerju ne preostane nič drugega, kot da se zazre v prihodnost.

V Celje prihajajo evrpski prvaki. | Foto: Guliverimage/Getty Images V Celje prihajajo evrpski prvaki. Foto: Guliverimage/Getty Images Najprej Zagreb, nato Kielce

Ta v torek prinaša tekmo regionalne lige z Zagrebom, v nedeljo pa v Zlatorogu gostujejo evropski prvaki iz Kielc z Urošem Zormanom in Deanom Bombačem.

Z morebitno zmago nad Švedi bi bila osmina finala, kamor so se Celjani nazadnje uvrstili leta 2014, na obzorju.

Zdaj pa bo za uvrstitev tja potreben presežek. Oziroma več teh. Ni nemogoče, a slovenski šport je v zadnjih tednih ponudil že veliko presenečenj. Za to morajo pivivarji po hitrem postopku spet najti svojo identiteto.

Slovenski prvaki imajo do konca zahteven razpored. | Foto: Grega Valančič/Sportida Slovenski prvaki imajo do konca zahteven razpored. Foto: Grega Valančič/Sportida Pogled v prihodnost

Kristianstad, Celje in Zagreb bodo uprizorili troboj za eno mesto v osmini finala. Švedi imajo trenutno šest točk, Slovenci pet in Hrvati štiri.

V naslednjih štirih krogih Celje najprej gosti Kielce, nato se odpravlja v Skopje k zvezdniškemu Vardarju, sledi domača tekma z nemškim prvakom Rhein-Neckarjem in nazadnje gostovanje v Zagrebu.

Kristianstad ima natanko takšen razpored, le da v drugačnih terminih. Za začetek v svoji dvorani gosti Rhein-Neckar. Zagreb gostuje pri Brestu in Picku ter gosti Kristianstad in Celje.
Ne spreglejte