Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 2. 2020,
18.27

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj rokomet Uroš Bregar Ana Gros Brest

Nedelja, 2. 2. 2020, 18.27

4 leta, 2 meseca

LIGA PRVAKINJ, GLAVNI DEL, 2. KROG

Francozinje na krilih neustavljive Ane Gros slavile na Kodeljevem #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

Krim Mercator - Brest - liga prvakinj | Krimovke so doma izgubile z Brestom. | Foto Grega Valančič/Sportida

Krimovke so doma izgubile z Brestom.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometašice Krima Mercatorja so se na prvi domači tekmi v glavnem delu lige prvakinj na Kodeljevem pomerile z vrhunsko zasedbo francoskega Bresta, katerega barve brani tudi slovenska reprezentantka Ana Gros. Ljubljančanke so izgubile s 25:29.

Krimovke ostajajo pri eni zmagi v šestih tekmah drugega dela letošnje lige prvakinj in so na zadnjem mestu skupine 2. na tekmi z Brestom je bila v domači vrsti s petimi goli najboljša strelka Alja Varagić, po štiri sta dodali Tamara Mavsar in Harma van Kreij, v francoski ekipi pa je blestela slovenska reprezentantka Ana Gros, ki je mrežo Krima zatresla desetkrat. Gladys Coralie Lassource je k zmagi prispevala šest golov, Kalidiatou Niakate pa pet.  

Krim Mercator - Brest (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 42

"Iz tedna v teden napredujemo in rastemo"

"V drugem polčasu smo se sicer precej približali, a zgrešili nekaj pomembnih strelov z obeh kril." | Foto: Grega Valančič/Sportida "V drugem polčasu smo se sicer precej približali, a zgrešili nekaj pomembnih strelov z obeh kril." Foto: Grega Valančič/Sportida "Celotno tekmo smo Brestu gledali v hrbet, v drugem polčasu smo se sicer precej približali, a zgrešili nekaj pomembnih strelov z obeh kril. Brest ima veliko kvalitetnih in kakovostnih igralk, vratarka Sandra Toft je bila danes izjemna. Brest je zame veliko pozitivno presenečenje lige prvakinj. Privoščim jim, da poškodba Niakatejeve ni prehuda in bo lahko igrala na zaključnem turnirju," je dogajanje ocenil trener Krima Uroš Bregar.

Najboljša strelka pri slovenskih prvakinjah Alja Varagić je po tekmi povedala: "Ponosna sem na mojo ekipo, saj smo pokazale veliko boljšo predstavo, kot prejšnji konec tedna. Iz tedna v teden napredujemo in rastemo. Verjamem, da bomo na naslednjih tekmah pokazale še več energije in manj napak v napadu in obrambi. Lahko smo počaščeni, da smo z tako mlado ekipo del rokometne elite, vsaka tekma je za nas nova pozitivna izkušnja."

Kaj se je dogajalo na Kodeljevem?

Po visokem porazu v Valcei prejšnji konec tedna je krimovke, ki so tokrat pogrešale Polono Barič in Manco Jurič, čakal še večji zalogaj. Brest namreč velja za trenutno eno najboljših ekip v Evropi, kar je dokazal tudi na Kodeljevem. Gostje iz Francije so tekmo odprle po pričakovanjih in hitro povedle s 3:0. Prednosti do konca tekme niso izpustile iz rok, pa čeprav so se sicer borbene Ljubljančanke, za katere sta znova igrali Tamara Mavsar in Alja Varagić, sprva še prišle na 2:3.

A zatem so imele gostje, ki imajo v svojih vrstah nekatera ugledna rokometna imena, ves čas večjo prednost. Ena najboljših strelk francoske ekipe Ana Gros je, denimo, v 13. in 14. minuti z zaporednima zadetkoma prednost gostih povečala na 9:4. V 27. minuti so Francozinje prvič vodile za šest golov (15:9), na glavni odmor pa so nesle štiri zadetke zaloge.

Krim Mercator - Brest - liga prvakinj | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Ljubljančanke so v uvodu prepolovile zaostanek, Mavsarjeva pa je v 32. minuti unovčila protinapad celo za 15:16. Zatem so imele slovenske prvakinje tudi priložnost za prvo izenačenje na tekmi, a so zapravile dva strela.

Sledila je kazen in nov pobeg Bresta na varnejšo razdaljo. V 40. minuti so tako gostje spet vodile za šest zadetkov (za 22:16 je zadela Coralie Lassource), Bregar pa je posledično vzel minuto odmora.

Ta je vsaj deloma pomagala, saj so se njegove izbranke v naslednjih minutah dobro kosale s favoriziranimi igralkami Bresta, v 52. minuti prišle spet na minus tri (22:25), ko pa je Grosova v 55. minuti s svojim devetim golom zadela za francosko vodstvo 27:22, pa je bil zmagovalec odločen. STA

Naslednja tekma četo Uroša Bregarja čaka v soboto, ko bodo gostovale pri Budućnosti v Podgorici.

V četrtfinale se bodo uvrstile najboljše štiri ekipe iz obeh skupin.

Skupina 2:

Lestvica:

Skupina 1:

Lestvica:

Ne spreglejte