Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 3. 2020,
19.45

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Trimo Trebnje Riko Ribnica Celje Pivovarna Laško Gorenje velenje Liga NLB

Nedelja, 8. 3. 2020, 19.45

4 leta, 1 mesec

LIGA NLB, 21. KROG

Zadnja Izola šokirala Velenjčane, vodilni Celjani do visoke zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Celje Pivovarna Laško Zagreb liga prvakov | Celjani visoko premagalo Slovenj Gradec. | Foto Grega Valančič/Sportida

Celjani visoko premagalo Slovenj Gradec.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi 21. kroga lige NLB premagali Slovenj Gradec 2011 s 40:29 (19:17). V soboto je zadnje uvrščena Izola v Velenju šokirala Gorenje in ga premagala z 28:25. Trebanjci so izvlekli tesno zmago v Kopru, Krka je bila doma boljša od Urbanscape Loke.

Celjani še naprej meljejo svoje tekmece na domačem prizorišču. V Zlatorogu so dosegli že dvajseto zmago v sezoni, medtem ko so osmoljenci današnjega obračuna iz Slovenj Gradca doživeli 14. poraz.

Izbranci domačega trenerja Tomaža Ocvirka so postopoma lomili odpor Korošcev. Začeli so dokaj zaspano, v 14. minuti so zaostajali za gol (8:9), nato pa strnili svoje vrste in v naslednjih treh minutah naredili delni izid 4:0 ter povedli s 13:9.

A tekmeci iz Slovenj Gradca se niso dali, do konca polčasa so bili povsem konkurenčni favoriziranim gostiteljem. Na veliki odmor so odšli z zaostankom dveh golov (17:19), v drugi polovici tekme pa niso zdržali visokega ritma celjskih rokometašev. Ti so si že v 41. minuti priigrali šest golov naskoka (27:21), najvišjo prednost pa prav ob koncu tekme (40:29).

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Tilen Kodrin z osmimi goli, v slovenjgraški pa je en zadetek manj dosegel Aleksandar Glendža.

Hud spodrsljaj Gorenja

Velenjčanom se je zalomilo proti zadnji ekipi prvenstva. | Foto: Grega Valančič/Sportida Velenjčanom se je zalomilo proti zadnji ekipi prvenstva. Foto: Grega Valančič/Sportida Velenjska zasedba si je privoščila hud spodrsljaj na domačem prizorišču, pred praznimi tribunami je v svoji Rdeči dvorani izgubila proti zadnjeuvrščeni ekipi lige NLB iz Izole. Po današnjem porazu njen zaostanek za vodilnim Celjem znaša 12, za drugouvrščeno Ribnico pa šest točk.

Obračun pred praznimi tribunami so bolje odprli rokometaši iz Izole. S poletno igro v napadu so v 15. minuti povedli z 8:4, po minuti odmora domačega trenerja Zorana Jovičića pa je njihova prednost narasla na pet golov (9:4).

V nadaljevanju niso popustili niti za ped, blede Velenjčane so vseskozi imeli v svoji oblasti in tik po velikem odmoru je njihova prednost po golu Kristjana Juriča narasla na +6 (16:10).

Jovičić je po tem zaostanku od svojih varovancev zaukazal totalen napad in igro do zadnjega diha. Sprva je kazalo na njihov preobrat, v 44. minuti so se približali na dva gola zaostanka (16:18), a nato znova padli v krizo in v 51. minuti vnovič zaostali za šest golov (18:24) in jasno je bilo, da bosta točki romali na Obalo.

V gostujoči ekipi je bil najbolj učinkovit Peter Božič s šestimi goli, v domači je en zadetek več dosegel Domen Tajnik.

"Verjetno smo Izolo prelahko jemali"

"Čestitke fantom za nepričakovano ter zasluženo zmago danes v Velenju. Prišli smo sem neobremenjeno, proti favoriziranim domačinom, ki je res dobra ekipa. Ampak očitno so nas danes preveč podcenjevali, kar si v Ligi NLB ne smeš privoščiti. Potrebovali smo eno zmago za samozavest, pa je prišla ravno v Velenju, kar je za nas še toliko slajše, po celotni sezoni, ki nam ni šla ravno po načrtih. Bili smo konstantni skozi celotno srečanje in kljub težavam, ki jih imamo smo dosegli eno res lepo zmago," je bil druge zmage v sezoni vesel trener Izole Fredi Radojkovič.

"Verjetno smo Butan plin Izolo, glede na to, da je zadnja na lestvici, prelahko jemali. V tekmo smo vstopili katastrofalno, s slabo obrambo. Zaradi tega potem tudi v napadu nismo prihajali do lahkih zadetkov. Zgrešili smo ogromno neoviranih strelov. Izolski vratar je blestel v vratih. Ko so tekmeci začutili, da lahko igrajo z nami, so se sprostili in igrali svojo igro. Z dolgimi napadi in zadetki ob dvignjeni roki je naša samozavest samo še padala. Ko pride do panike v zadnjih desetih minutah je zelo težko zmagati. Na koncu smo še vseeno mislili, da se bomo nekako pobrali, a je Izola zasluženo slavila," pa je tekmo ocenil igralec Gorenja Domen Tajnik.

Zanesljivi tudi Ribničani

Ormožani imajo navkljub današnjemu porazu proti drugouvrščenim Ribničanom še vedno možnosti, da si v končnici izborijo skupino za uvrstitev od prvega do šestega mesta, kar pa bo odvisno tudi od razpletov dvobojev njihovih tekmecev iz Dobove, Kopra in Novega mesta, ki imajo prav tako možnosti za peto oziroma šesto mesto po rednem delu tekmovanja. Celjani, Ribničani, Velenjčani in Trebanjci so si že zagotovili ligo za prvaka.

Do 27. minute je bila tekma povsem izenačena (10:11), končnica prvega polčasa pa je minila v znamenju rokometašev iz dežele suhe robe, ki so si priigrali tri gole prednosti (14:11).

Gosti so imeli do 47. minuti Prleke v svoji oblasti (21:17), nato pa so izbranci domačega trenerja Saša Prapotnika prestavili v višjo prestavo in se v 51. minuti približali na gol zaostanka (20:21).

Prelomni trenutki dvoboja so bili znova domena gostujočih rokometašev, ki so dve minuti kasneje po golih Žana Žagarja in Jana Puclja povedli s 23:20, lepo prednost pa brez posebej stresnih trenutkov zadržali do konca dvoboja.

V ribniški ekipi je bil najbolj učinkovit Jan Pucelj s sedmimi goli, v ormoški je enega več dosegel Tilen Kosi.

Zlati točki za Dobovo

Dobova je v štajerski prestolnici osvojili zlata vredni točki ter zadržala peto mesto na prvenstveni lestvici, ki jim v končnici prinaša nastop v ligi za prvaka. Posavci imajo po nepopolnem predzadnjem krogu rednega dela državnega prvenstva dve točki prednosti pred Ormožani ter štiri pred Koprčani in Novomeščani. Celjani, Ribničani, Velenjčani in Trebanjci so si že zagotovili ligo za prvaka.

V Taboru je sprva kazalo na zmago domačih rokometašev. V prvem polčasu so imeli Mariborčani škarje in platno v svojih rokah, nekajkrat so si priigrali pet golov prednosti (10:5, 11:6, 12:7), polčas pa zaključili s 13:10.

V drugi polovici tekme niso bili več tako prepričljivi, izbranci gostujočega trenerja Benjamina Teraša so jih v 39. minuti po golu Vladana Lončarja ujeli in izenačili na 16:16, le minuto kasneje pa po zadetku Dorina Markušića povedli s 17:16.

V nadaljevanju dvoboja so prikazali zbrano in odgovorno igro ter v 59. minuti povedli s 26:23.

V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita Lucian Bura in Vladan Lončar, ki sta dosegla po šest golov, v poraženi pa je Andraž Velkavrh dosegel pet zadetkov.

Liga NLB, 21. krog:

Petek, 6. marec:
Celje Pivovarna Laško : Slovenj Gradec 40:29 (19:17)
Jeruzalem Ormož : Riko Ribnica 22:26 (11:14)
Maribor Branik : Dobova 25:27 (13:10)

Sobota, 7. marec:
Gorenje Velenje : Izola 25:28 (10:15)

Nedelja, 8. marec:
Koper : Trimo Trebnje 27:28 (12:13)
Krka : Urbanscape Loka 28:26 (12:13)

Lestvica:
1. Celje Pivovarna Laško 21 tekem - 41 točk
2. Riko Ribnica 21 - 35
3. Gorenje Velenje 21 - 29
4. Trimo Trebnje 21 - 29
5. Dobova 21 - 21
6. Krka 21 - 19
7. Jeruzalem Ormož 20 - 19
8. Koper 21 - 17
9. Urbanscape Loka 20 - 13
10. Slovenj Gradec 21 - 13
11. Maribor Branik 21 - 9
12. Izola 21 - 5

Ne spreglejte