Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 3. 2019,
20.35

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

RK SVIŠ Ivančna Gorica RK Dol TKI Hrastnik MRD Dobova Jeruzalem Ormož Trimo Trebnje MRK Krka Urbanscape Loka RD Koper Maribor Branik Riko Ribnica Gorenje velenje Celje Pivovarna Laško Liga NLB

Sobota, 9. 3. 2019, 20.35

4 leta, 10 mesecev

Liga NLB, 21. krog

Pirova zmaga Trebnja, Pivovarji potrdili prvo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Celje Pivovarna Laško, Pick Szeged, rokomet | Celjani so z zmago nad Krko potrdili prvo mesto. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Celjani so z zmago nad Krko potrdili prvo mesto.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

V pvi sobotni tekmi 21. kroga lige NLB so rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so v preteklem tednu končali z nastopi v evropskih tekmovanjih, z 38:30 ugnali Krko in s tem potrdili prvo mesto po rednem delu prvenstva. Ribničani so se z zmago nad Ivančno Gorico vrnili na drugo mesto pred Gorenje, Maribor pa je ugnal Ormož in na tretjem mestu prehitel Koper. V ligo za prvaka, v kateri bo nastopilo šest ekip, so se uvrstile ekipe Celja, Gorenja, Ribnice, Maribora, Kopra in Loke. 

Škofjeločani so si ligo za prvaka priigrali kljub porazu v Trebnjem proti Trimu. Drugi polčas je sicer pripadel Loki, ki pa zaostanka šestih golov ni mogla nadoknaditi. Najbližje so bili na -3 (18:21, 19:22) in ob končnih 25:22. Prav gol Ločanov v zadnji sekundi jih je ponesel na prag lige za prvaka, saj so v gosteh dosegli en gol več kot v dvorani Poden Trimo, ko je bilo 24:21.

"Danes naša igra ni bila na nivoju. Tekmo smo nekako igrali v krču, saj je bila tudi trebanjska obramba odlična. Z njo smo imeli veliko težav, še posebej vratar je blestel. Bili smo že v izgubljenem položaju, vendar smo se uspeli rešiti. Z zadnjim golom smo izpolnili glavni cilj sezone, to pa je uvrstitev v ligo za prvaka," je bil po porazu z 22:25 vseeno zadovoljen trener škofjeloške ekipe Robert Beguš.

Na prvi tekmi 21. kroga so rokometaši Gorenja v sredo z 31:20 premagali Hrastnik. Pri domačih je bil s šestimi goli najboljši strelec Tadej Mazej, pri gostih pa s štirimi Luka Koprivc. 

Liga NLB, 21. krog:
Lestvica:

Preberite še:

Uroš Zorman
Sportal Uroš Zorman novi pomočnik glavnega trenerja
CPL : PSG liga prvakov
Sportal Celjani za slovo od Evrope poraženi na Danskem
Ne spreglejte