Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
27. 8. 2013,
19.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krka Novo mesto rokomet

Torek, 27. 8. 2013, 19.45

8 let

Krka brusi nove dragulje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V rokometnem klubu Krka iz Novega mesta se bodo potrudili ponoviti izjemen uspeh iz lanske sezone, čeprav je moštvo še občutneje pomlajeno.

Rokometaši Krke so bili v prejšnji sezoni ena od osvežitev lige. Novomeščani v zadnjih letih še niso imeli cenejše ekipe, v postavi več igralcev iz lastne rokometne šole in mladih rokometašev. Obenem so dosegli največji uspeh v zgodovini kluba, 6. mesto v državnem prvenstvu. Pod omenjeni dosežek se je podpisal preverjeni strokovnjak za mlade rokometaše Slavko Ivezič, ki ima pred novo sezono podobno ali še zahtevnejšo nalogo.

"Ekipa je še precej bolj pomlajena kot lani. Tega se kot trener zavedam, zato ne bi rad imel kakšnih velikih iluzij, da se te ne bi prenesle na mlade fante kot pritisk. Igralci morajo dobro trenirati, se razvijati v pozitivni smeri, da začutijo igro in obremenitev, ki bo prišla prej kot ponavadi. Priložnost bi radi dali domačim igralcem, da bi sestavili jedro kluba za naslednje sezone," je razložil Ivezič, ki bo imel vsaj na levem zunanjem položaju v primerjavi s konkurenti lepo prednost – tri močne in visoke igralce. Nekdanjega mladinskega reprezentanta Miho Svetelška in aktualna člana mladinske izbrane vrste Aljaža Lavriča in Aleksandra Špendeta. Zadnji velja za zelo nadarjenega, talenta pa gotovo ne manjka tudi drugim, čeprav Ivezič poudarja, da bodo morali fantje izpiti še kar nekaj rokometnega znanja. Po poškodbi se je v ekipo vrnil Gal Adamčič, kar nekaj priložnosti pa bo verjetno kljub letom, ki za njegov položaj v članskih ekipah niso ravno značilna, dobil srednji zunanji Grega Okleščen, letnik 1995.

"Zadovoljni bi bili z uvrstitvijo na sredini lestvice. Ni bistvene razlike, ali smo peti ali sedmi. Fantje morajo začutiti odgovornost in jo prenesti. Naj poskušajo igrati lep rokomet in v dvorano privabiti malo več občinstva. S tem bi bil zadovoljen," je napovedal Ivezič, tudi več kot uspešni selektor mladinske reprezentance. "Ponoviti lanske uspehe je izziv, čeprav smo izgubili številne nosilce igre," pa je trenerja dopolnil Mitja Klobčar, levokrilni igralec, ki je s 25 leti najstarejši v ekipi.

Ne spreglejte