Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
12. 5. 2015,
12.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 12. 5. 2015, 12.33

8 let

Krim v sezoni 2015/16

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Moj cilj je, da bi imeli tri, štiri top igralke, druge pa bi naredili sami," pravi trenerka rokometašic Krima Marta Bon.

Državni naslov je arhiviran, krimovke bodo prihodnji konec tedna v Kočevju napadle še pokalnega. Vse drugo kot zanesljiva zmaga Ljubljančank bi bilo v konkurenci Kopra, Žalca in Velenja, z vsem dolžnim in zasluženim spoštovanjem do njih, senzacija. Krimovih najbolj zagrizenih tekmic iz Zagorja namreč ne bo na sklepnem turnirju, saj sta se ekipi pomerili že v osmini finala. Slavil je Krim, Zagorjankam pa ni uspelo s famozno pritožbo, zaradi česar je bila tekma registrirana šele čez dva meseca.

Ogrodje je

V Stožicah so se že zazrli v prihodnjo sezono. Že nekaj časa kapljajo sporočila o podaljšanjih pogodb, v Krimu imajo kakšni dve tretjini ekipe že sestavljene. Bistveno prej kot v lanski sezoni, ko se je zasedba dopolnjevala še jeseni.

"Poskusili bomo čim bolj črpati iz lastnega bazena. Imamo široko bazo, dve ekipi kadetinj, mladinke, B-ekipo … Iz tega mora končno nekaj priti. Ta pot je bila že začrtana, a se je nato prekinila. Glede prihodov pa … Če bo kdo prišel k nam s spoštovanjem, v redu. Če ne, bo šel kam drugam. Če bodo to okolje bolj spoštovale tujke in mu verjele, bomo imeli tujke. Če gre kdo od Slovencev v tujino, smo veseli, ko pa je obratno, pa precej manj," pravi Marta Bon, ki se še ni odrekla svoji viziji o vrhunski rokometašici, ki bi bila zgled za druge, mlajše.

Mladina v stanju pripravljenosti

Takšna naj bi bila Francozinja Allison Pineau, a je bila zveza med klubom in njo le kratkotrajna zimska romanca. "Najbolj si želim igralko z izkušnjami, ki je razred ali dva boljša od drugih, ki bi lahko odločila na primer tekmo, kakršna je bila z Zagorjem. Igralko, ki igra v obe smeri in vleče ekipo. Moj cilj je, da bi imeli tri, štiri top igralke, druge pa bi naredili sami," pravi Bonova. Material za izdelke bo tako prišel tudi iz lastne rokometnoizobraževalne ustanove. Na priložnost čakajo – nekatere so jo že dobile – Ana Zrimšek, Ana Abina, Nina Žabjek in še katera mladenka.

Nekaj vprašajev in vrnitev mamice

Jasno, zgodili se bodo tudi odhodi. Svojo epizodo v Ljubljani najverjetneje končuje Aleksandra Petruhina, z Danskega se v Stožice ne bo vrnila Melanie Bak. Ob imenih nekaterih igralk iz zdajšnje garniture so še vprašaji.

Krim se tako še dogovarja s Sergejo Stefanišin, Lili Arcjuhovič, Aljo Koren, Aljo Jankovič in Sanjo Gregorc. Vse skoraj zagotovo ne bodo krimovke tudi prihodnjo sezono. Gloria Pavlova odhaja na operacijo. S porodniškega dopusta se na desno krilo vrača nekdanja mladinska reprezentantka Špela Potisek. Bonovo pa vsekakor veseli vrnitev v sezoni 2014/15 poškodovanih Polone Barič in Nine Zulič.

Da se bo ekipa bolj oprla na lastno šolo, je za slovenski rokomet spodbudna napoved. A takšnih je bilo ob začetkih in koncih raznih ciklov že precej. Res je prehod iz mladinske v člansko kategorijo zahtevna, morda najzahtevnejša faza v razvoju kariere mladega športnika, a po drugi strani tudi bistvena. Mlajše selekcije seveda niso same sebi namen.

Ne spreglejte