Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 10. 2016,
15.26

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Sergeja Stefanišin Uroš Bregar liga prvakinj rokomet Miša Marinček Ribežl Krim Mercator Krim Mercator

Četrtek, 13. 10. 2016, 15.26

3 leta

Ljubljančanke pred začetkom lige prvakinj

Krim se vrača na Kodeljevo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
krim conversano kvalifikacije liga prvakinj | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto začenjajo evropsko ligo prvakinj. Igra kroglic jim je namenila skandinavsko skupino, svoje popotovanje po severnem delu Evrope pa začenjajo na Danskem, kjer jih v soboto ob 14. uri čaka tekma z Esbjergom.

 

V nadaljevanju se bodo krimovke pomerile z norveškim Larvikom in švedskim Sävehofom. Ljubljanska zasedba je v minuli sezoni nekoliko nepričakovano osvojila drugo mesto v državnem prvenstvu, ekipa iz Zagorja pa je zaradi pomanjkanja finančnih sredstev svoje mesto v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini prepustila Krimu.

Ta je z odliko opravil septembrski kvalifikacijski turnir za ligo prvakinj ter v konkurenci italijanskega Conversana, poljskega Lublina in slovaške Iuvente iz Michalovcev zanesljivo osvojil prvo mesto na turnirju na Kodeljevem ter si izboril 22. zaporedni nastop v tem elitnem klubskem tekmovanju.

Uroš Bregar | Foto: Žiga Zupan/Sportida Uroš Bregar Foto: Žiga Zupan/Sportida Vrnitev na Kodeljevo

Izbranke Uroša Bregarja zdaj čakajo veliko močnejše in zahtevnejše tekmice, ene od teh so zagotovo tudi igralke danskega Esbjerga, v katerem poleg domačih igralk nastopajo tudi norveške, švedske, nizozemske in španske rokometašice.

Krimovke s ponosom stopajo na veliko mednarodno sceno, navkljub slabim rokometnim delnicam pa na nobeni tekmi ne bodo vnaprej izobesile bele zastave.

Ob tem se je vodstvo kluba odločilo, da bosta uvodni tekmi lige prvakinj na Kodeljevem, kjer so Ljubljančanke dosegle največje uspehe v zgodovini kluba.

Skandinavske tekmice

"Naš prvi cilj je, da popravimo točkovno bero iz minule sezone, tihi cilj pa, da se uvrstimo v drugi del lige prvakinj. Naloga bo težka, saj igramo z vsemi skandinavskimi prvakinjami," je uvodoma dejal Bregar in na račun danske ekipe natrosil številne komplimente.

"Esbjerg je sestavljen s samimi vrhunskimi igralkami, za nas bo največja uganka Nizozemka Estevana Polman. Tudi zunanja vrsta si zasluži vso spoštovanje, tu je nekaj igralk, ki so nam v preteklosti delale veliko preglavic, predvsem tu mislim na Švedinjo Jenny Alm," je dodal Bregar.

Kapetanka Miša Marinček je ena najpomembnejših igralk. | Foto: Vid Ponikvar Kapetanka Miša Marinček je ena najpomembnejših igralk. Foto: Vid Ponikvar "Za uvodni dvoboj na Danskem se pripravljamo maksimalno. Reprezentančna akcija nam je sicer povzročila nekaj težav, imamo tudi nekaj preglavic s poškodbami. Najbolj problematični sta Polona Barič in Nina Jeriček, malo manj Miša Marinček," je v zvezi z zdravstvenim stanjem v ekipi dejal Bregar.

Vratarski pogled

"Naša skupina je zahtevna, a menim, da imamo dovolj kakovostno ekipo in da se lahko kosamo z vsemi skandinavskimi tekmicami. Na vsaki tekmi bomo igrale na zmago, kam nas bo to pripeljalo pa bomo šele videle," je dejala Marinčkova, medtem ko je njena kolegica na vratih Krima Sergeja Stefanišin dodala: "Nobene tekme ne bomo začele z belo zastavo. V tej sezoni nimamo posamezne kakovosti, imamo pa srce, željo in enotni duh, kar pa tudi veliko šteje. Morda bo zvenelo malce prepotentno, a po mojem mnenju imamo dovolj kakovostno zasedbo za kakšno presenečenje v gosteh."

Ne spreglejte