Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 1. 2016,
18.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator četrtfinale

Sobota, 16. 1. 2016, 18.34

8 let

Krim preko Romunk v četrtfinale PPZ

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Rokometašice Krima Mercatorja so na povratni tekmi osmine finala pokala pokalnih zmagovalk premagale romunsko ekipo Municipal Craiova s 27:23 (15:12) in se uvrstile v četrtfinale.

Izbranke Marte Bon so na Kodeljevem prišle do želenega. Po sicer slabem začetku so bile nato večino tekme boljše tekmice od Romunk in zasluženo prišle v četrtfinale tega tekmovanja. Ena junakinj je bila vratarka Sergeja Stefanišin, ki je ustavila 19 strelov tekmic.

Krimovke so v dvorani, kjer so dosegle svoje največje uspehe, zelo slabo začele tekmo. Številne napake pri podajah, tehnične napake, slabo zamišljene akcije in tudi izključitve so prispevale k hitremu in zanesljivemu vodstvu gostij.

Te so - ob dveh igralkah več na igrišču - že v sedmi minuti pobegnile na 5:1. Trenerka Marta Bon je nato zahtevala minuto odmora, a takoj zatem so Romunke povedle s 6:1. Toda v Krimova vrata je namesto Miše Marinček stopila izkušena Stefanišinova in v naslednjih minutah zbirala obrambo za obrambo, s čimer je omogočila nekaj protinapadov za znižanje zaostanka le na 6:7 v 14. minuti.

Ko so nadoknadile zaostanek, prednosti niso več izpustile

Minuto pozneje je Marija Obradović izid poravnala na 7:7, Tamara Mavsar pa je v 19. minuti poskrbela za prvo Krimovo vodstvo (9:8). Z boljšo obrambo so prednost povečale na 13:9 in 14:10 z zadetkoma Marije Obradović, na polčas pa odšle s tremi zadetki prednosti.

Krimovke so takšno prednost držale tudi v drugem polčasu, tudi po zaslugi Stefanišinove, ko pa je Mavsarjeva v 54. minuti zadela za 25:20, je bilo napredovanje med najboljših osem na dosegu roke. Ista igralka je zmago in preboj v četrtfinale potrdila v 56. minuti z golom za 26:20.

Ne spreglejte