SiolNET. Sportal Rokomet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Krim nič več v regionalni ligi

3

termometer

Zaradi težavnega finančnega položaja je Krim Mercator izstopil iz regionalne lige, čeravno je bil pred letom in pol prav klub z Galjevice eden glavnih pobudnikov za ustanovitev tekmovanja.

Klubsko vodstvo rokometašic Krima Mercatorja je sprejelo (ne)pričakovano odločitev, povezano z nadaljnjim nastopanjem v regionalni ligi. Dekleta z Galjevice so izstopile iz tega tekmovanja, razlog pa je denarni položaj v klubu.

Ne glede na odlične predstave v ligi prvakinj (Krim Mercator je po štirih krogih edina neporažena ekipa med šestnajstimi in si je že predčasno zagotovil nastopanje med najboljšo osmerico v drugem delu tekmovanja) se denarne razmere v klubu niso pretirano izboljšale. Zaradi igranja na treh frontah (državno prvenstvo in pokal Slovenije ter evropska liga prvakinj) se je klubsko vodstvo odločilo, da se odpove nadaljnjemu nastopanju v regionalni ligi, ki bi seveda zahteval še dodatna sredstva in posledično novo "praznjenje" klubske blagajne.

V letošnji regionalni ligi (WRHL) nastopa osem klubov: poleg Krima Mercatorja še Hypo, Budućnost, Podravka Vegeta, Plevlja, Lokomotiva Zagreb, Zaječar in Ljubuški. Zaradi težav s termini igranja tekem in podobnimi zadevami je Hypo v tej sezoni odigral že šest tekem, Krim Mercator pa samo tri (dve zmagi in poraz). V naslednjem krogu (sreda, 2. decembra), bi morale slovenske prvakinje pod vodstvom trenerke Marte Bon gostovati pri črnogorski Budućnosti v Podgorici, vendar zaradi izstopa iz tekmovanja od tega ne bo nič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin