Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 2. 2008,
20.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 16. 2. 2008, 20.16

8 let

Koprski Cimos dosegel zgodovinski uspeh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometaši koprskega Cimosa so v povratni tekmi osmine finala pokala EHF v gosteh premagali nemški Lemgo in se uvrstili v četrtfinale tekmovanja.

Rokometaši Cimosa so se z odlično predstavo zanesljivo uvrstili v četrtfinale pokala EHF. V Lemgu so sedmouvrščeni ekipi nemškega prvenstva očitali pravo lekcijo iz rokometa. Domači so nastopili s kompletno postavo, tudi s Kehrmannom, Stephanom in Preissom, ki v Kopru niso igrali. V svojih vrstah so imeli šest svetovnih prvakov in evropskega prvaka, kljub temu pa so ostali praznih rok.

Igralci Cimosa so začeli s plitko obrambo 3-2-1, kar je presenetilo Nemce. Na drugi strani so v napadu igrali potrpežljivo in učinkovito. Povedli so z 1:0 in skozi vseh 60 minut niso spustili vodstva iz rok.

Izjemno razpoloženi Enid Tahirovič, na vrat na nos je zaradi njegove poškodbe v Lemgo pripotoval Sarkič, je zaklenil svoja vrata. S svojimi obrambami je spravljal v obup domače napadalce in omogočal svojim soigralcem tudi hitre protinapade in lahke gole. V prvih 30 minutah je zbral 15, skupaj 23 obramb in bil med najzaslužnejšimi za vodstvo Kopra. Najvišjo prednost so imeli Koprčani v končnici polčasa, ko so v 26. minuti povedli s 13:9 in 14:10. Ob polčasu so - podobno kot v Kopru - Nemci znižali.

Agresivni domači

Drugi del so domači začeli izredno agresivno in s prebujeno publiko poskušali preobrniti izid v svojo korist, a se jim ni izšlo. V uvodnih minutah so znižali na gol zaostanka (13:14 in 14:15), a je koprski stroj ponovno začel mleti. Z menjavami Bojan Skoko - Rok Rapotec na špici obrambe 3-2-1 so zmedli domače. V trenutkih, ko je igral Rok Rapotec, so zaigrali precej bolj agresivno in globoko, z Bojanom Skokom pa bolj plitko. Prednost je v nadaljevanju rasla in v končnici so vodili tudi s petimi goli (v 55. minuti 26:21 in v zadnji minuti 28:23).

Koprski rokometaši so z uvrstitvijo v četrtfinale evropskega pokala EHF dosegli zgodovinski uspeh, svoje naslednje tekmece pa bodo dobili na torkovem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju.

Ne spreglejte