Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 4. 2012,
13.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Koper Cimos Celje Pivovarna Laško

Petek, 13. 4. 2012, 13.16

7 let, 12 mesecev

Koper pod pritiskom zmage, Celjani bolj sproščeni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Gremo po zmago," pred sobotnim rokometnim derbijem na Obali sporočajo iz obeh taborov. Četrtič v letošnji sezoni se bosta udarila Koper in Celje, zadnja slovenska predstavnika v Evropi.

Pred obračunom, ki lahko skoraj že odloči o končnem drugem mestu, so zagotovo pod večjim pritiskom rokometaši Kopra. Ne samo, da na razpredelnici zaostajajo za šest točk, igrali bodo pred kritičnim primorskim občinstvom in mu skušali dokazati, da "pivovarji" so premagljivi. V letošnji sezoni so jih Celjani namreč že trikrat premagali. "Še enega poraza si enostavno ne smemo privoščiti, pravijo v taboru Kopra.

"Če hočemo ostati v borbi za končno drugo mesto v prvenstvu, moramo nujno zmagati. Druge opcije ni," sporoča Jure Vran in upa, da jih bo v Bonifiko prišlo spodbujat čim več navijačev: "Želim si, da bi bila dvorana vsaj kolikor toliko polna, da bodo navijači naš osmi igralec in nam pomagali, da skupaj premagamo Celjane." Rokometaši Cimosa so za razliko od Celjanov bili aktivni že sredi tedna, ko so na težkem gostovanju v Mariboru na koncu izvlekli zmago. 27-letni čuvaj mreže pravi, da le dva prosta dneva ne bi smela biti težava. "Mislim, da se bomo uspeli pripraviti, saj že celotno sezono bolj ali manj igramo v ritmu sreda – sobota. Nekateri igralci, predvsem tisti, ki so prejšnji teden imeli reprezentančne akcije, so mogoče nekoliko bolj utrujeni, smo pa zato drugi bolj sveži. Podobne težave imajo tudi Celjani, zato mislim da to ne bo odločilnega pomena."

"Pivovarji" gredo po četrti letošnji skalp

Kot že rečeno, bodo Primorcem nasproti stali "pivovarji", ki se lahko pohvalijo, da so Koprčane v letošnji sezoni že trikrat premagali.

" Derbiji s Koprom so vedno težki. Sobotni bo zaradi igranja v gosteh še toliko bolj. Letos smo jih že trikrat premagali, kar jim bo zagotovo dalo dodaten motiv in bodo poskušali narediti vse, da se to ne zgodi še enkrat. A tudi mi se ne bomo kar tako dali. Od sebe bomo dali vse in upali na četrto zmago," sporoča Gašper Marguč, eden izmed najkoristnejših na nedavnem reprezentančnem turnirju v Avstriji, ki še pove da je ekipo pred dnevi prizadel manjši virus. "Bile so majhne težave, a mislim, da bomo do tekme 100-odstotno pripravljeni."

Prednost šestih točk je velika, a hkrati majhna

V sobotni obračun lahko gotovo bolj sproščeno gredo Štajerci. Imajo šest točk prednosti na lestvici in s tem usodo drugega mesta popolnoma v svojih rokah, kar pa ne pomeni, da so se v taboru Kopra predali in se zadovoljili s tretjim mestom.

"Če pridemo do zmage, smo na štirih točkah zaostanka. Potem imamo še tekmo v Celju, Celjani pa še dvakrat igrajo z Gorenjem … Mislim da se, če jutri zmagamo, štiri točke še dajo nadoknaditi, je prepričan Vran. Ko beseda nanese na lestvico, so v taboru "pivovarjev" precej previdni. Marguč pravi, da prednost je velika, kar pa ne pomeni, da je drugo mesto že osvojeno. "Tudi Koprčani bodo dali od sebe vse in nas skušali prehiteti."

Ne spreglejte