Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
20. 11. 2016,
22.02

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

Natisni članek

Miša Marinček Ribežl Sergeja Stefanišin rokomet liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator Rokometna reprezentanca

Nedelja, 20. 11. 2016, 22.02

3 leta

Miša Marinček

Ko vratarka zabije tri gole

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

misa marincek krim | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Rokometašice Krima imajo izjemno vratarsko zasedbo, ki ima velike zasluge za preboj v glavni del lige prvakinj.

Šest tekem, štiri zmage. To je Krimova bilanca v ligi prvakinj. Kvalifikant je postal zmagovalec skandinavske skupine in bo v glavni del s sabo nesel kar šest točk, toliko kot madžarski velikan Györ. Nazadnje je Krim premagal norveški Larvik. Izjemna Miša Marinček je pri tem sodelovala s 17 obrambami in kar tremi doseženimi goli. Od tega sta bila dva v trenutkih, ko so se gostiteljice povsem približale.

Sezona kariere

Miši Marinček zelo dobro pomaga tudi Krimova obramba. | Foto: Vid Ponikvar Miši Marinček zelo dobro pomaga tudi Krimova obramba. Foto: Vid Ponikvar Kapetanka igra najboljšo sezono kariere. Skoraj na vsaki evropski tekmi se število njenih obramb približa dvajsetici ali jo celo preseže. Ne gre pozabiti, da je na Švedskem obranila zadnjo sedemmetrovko proti Sävehofu, kar je Krimu dalo prednost pred Švedinjami in samozavest.

"Izjemno sem ponosna na vsa dekleta, strokovni štab in vodstvo kluba. Mislim, da si zaslužimo res velike čestitke. Na gostovanju smo ugnale še visoko cenjeni Larvik. Dokazale smo, da je naša ekipa kakovostna in da zasluženo napredujemo v naslednji krog lige prvakinj," je dejala Marinčkova za klubsko spletno stran.

Z Norveškega se je prišla domov praktično le pokazat. Že ponedeljek se namreč začenjajo reprezentančne priprave pred decembrskim evropskim prvenstvom. V Zreče seveda pride tudi druga Krimova vratarka, 42-letna Sergeja Stefanišin.

Kdaj, če ne zdaj v četrtfinale

Z Amro Pandžić zaradi vrhunske forme Marinčkove nista dobili prav veliko evropskih minut v vratih. A Stefanišinova je proti Larviku obranila kar dve sedemmetrovki in tako svoji ekipi pomagala do odmevne zmage.

Poleg Krima bo glavni del lige prvakinj s šestimi točkami začel še Györ, Larvik ima na računu štiri, enako tudi Midtjylland. Evropski prvak CSM in danski Esbjerg pa dve. Krimovkam se tako odpirajo lepe možnosti za četrtfinale, kamor potujejo štiri ekipe od naštete šesterice. Uvrstitev med evropsko osmerico bi bila čisti presežek sezone.

 

Ne spreglejte