Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 9. 2012,
20.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gorenje liga prvakov liga prvakov

Sreda, 26. 9. 2012, 20.58

6 let, 7 mesecev

Kielu poslastica v Madridu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Začela se je nova sezona najelitnejšega rokometnega tekmovanja. Velenjčani deklasirali ruski St. Petersburg. Celjani na Madžarskem izgubili z Veszpremom. Kiel zmagal v gosteh pri Atleticu Madridu.

Novo sezono najelitnejšega klubskega tekmovanja je odprl obračun Čehovskih Mdvedov in Partizana, v katerem so zmago, pričakovano in gladko, slavili Rusi, za katere igra nekdanji "pivovar" Edi Kokšarov. Pri Beograjčanih je šepala predvsem obramba, Medvedi so jim namreč zabili kar 38 zadetkov. Veliko število zadetkov je padlo tudi na gostovanju Montpelliera pri Flensburgu. 37:37 je bilo na koncu, Dragan Gajić (8 zadetkov), Primož Prošt in Vid Kavtičnik so tako vknjižili prvo točko. Želeli so si dveh, a glede na videno je bila delitev kar pravična. V celjski skupini B, je Sävehof premagal Constanto, ravno omenjeni ekipi pa naj bi bili glavni konkurentki "pivovarjev" za četrto mesto v skupini. Kadetten Schaffhausen Nika Tominca je gostil zvezdniško Barcelono in pričakovano izgubil. Eni glavnih favoritov za končno krono so švicarskega prvaka premagali za deset zadetkov.

Velenjčani so gostili ruski St. Petersburg. Gostje so se enakovredno upirali le na začetku dvoboja, potem, pa je začel mleti velenjski stroj in razliko do konca le še višal. Izbranci Branka Tamšeta so zmagali kar s 13-timi goli razlike. Celjani so na Madžarskem igrali z močno okrepljenim Veszpremom z Laszlom Nagyjem na čelu in se dobro upirali vse do končnice. Mladim Celjanom je nato zmanjkalo moči, kar so izkoristili izkušeni domačini.

Spektakel med madridskim Atleticom in nemškim Kielom je pripadel slednjemu.

Skupinski del lige prvakov se bo končal 24. februarja prihodnje leto. Najboljše štiri ekipe vsake skupine se bodo nato uvrstile v osmino finala, ki bo po sistemu domača tekma-gostovanje odigrana med 13. in 24. marcem. Med 17. in 28. aprilom bodo bo enakem principu na sporedu četrtfinala, zmagovalne štiri ekipa pa se bodo prebile na "final four" v Köln, ki se bo zgodil 1. in 2. junija 2013.

Ne spreglejte