Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
16. 5. 2014,
15.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rokomet Zlatorog Maribor Branik

Petek, 16. 5. 2014, 15.12

8 let

Kdo se bo poslovil od Celja?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Petek je dan za derbi. Celjski rokometaši so obračun z Mariborom poimenovali kar finale pred finalom. Za kar nekaj igralcev iz enega in drugega kluba bo zadnji.

Petek je dan za derbi. Celjani so ga poimenovali finale pred finalom. Tudi morebitni poraz z Mariborom bi jih še ohranil v dirki za naslov, a v Velenju bi morali po tem scenariju zmagati, ob morebitnem uspehu nad Mariborom in pričakovanih točkah Gorenja s Sevnico pa bi jim za 18. zvezdico zadostoval že remi.

Slovo od sedmerice

A le kateri pravi športnik bi se branil zmage? Poleg tega gre za zadnjo tekmo sezone v Zlatorogu, od katerega se bo poslovilo kar nekaj igralcev. Gašper Marguč, Nikola Ranevski, Žiga Mlakar, Sebastian Skube, Mate Lekai, Borut Mačkovšek in Uroš Bundalo se bodo podali v tujino ali druge klube. Med naštetimi ni Davida Miklavčiča in Grege Potočnika, zaradi česar torej obstajajo utemeljene domneve ali pa vsaj možnosti, da bosta še vedno domovala v Zlatorogu.

Poslavlja se tudi Marguč, za katerega je že nekaj časa znano, da je novi izziv našel v Veszpremu. Čeprav je bil zadnje dni poškodovan, dvomov o nastopu nima. "Igral bom, to je tekma, ki je ne želim izpustiti in se želim z njo na najlepši način posloviti od Zlatoroga in domačih navijačev. Verjamem, da bo teh prišlo veliko. En razlog je gotovo slovo kar nekaj igralcev, drugi pa je dobrodelna nota in zbiranje trajnih živil, seveda pa nas čaka tudi izredno zanimiva tekma. Mariboru smo, ne glede na zadnjo zmago pri njih, še kar nekaj dolžni in ne razmišljamo o drugem kakor o zmagi," za klubsko spletno stran pravi celjsko desno krilo, ki ga bo na istem položaju nadomestil kar brat Gal.

Maribor ne more ne višje ne nižje

Maribor višje od tretjega mesta ne more, nižje pa tudi ne. A vseeno je na zadnjem srečanju presenetil Gorenje. Vijoličasti Celjanom prepuščajo vlogo favorita, vendar to niti slučajno ne pomeni, da nameravajo zlahka prepustiti tudi zmago.

"V letošnjih treh obračunih smo dokazali, da se lahko enakovredno kosamo s Celjani. Vse je odprto, mi bomo tako kot vedno težili k zmagi in bomo tudi naredil vse v tej smeri. Želim si, da bi prikazali čimboljšo predstavo in na koncu naj zmaga boljši," je za uradno stran mariborskega kluba dejal krožni napadalec Marino Marić.

Ne spreglejte