Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
14. 4. 2016,
14.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

pokal Slovenije Celje Pivovarna Laško Trimo Trebnje Koper rokomet Riko Ribnica

Četrtek, 14. 4. 2016, 14.39

6 let, 6 mesecev

Kdo lahko vrže rokavico Celjanom?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Ribnica bo prihodnji konec tedna gostila končni turnir slovenskega pokala. Poleg gostiteljev sodelujejo branilec naslova iz Celja, Trimo in Koper.

Celjani bodo napadli peti zaporedni pokal, skupaj jih imajo 18. Veliko delo so izraziti favoriti turnirja pri tem opravili že v osmini finala, ko so izločili Gorenje. V polfinalu se bodo v soboto pomerili z Ribnico. Drugega finalista bo dal obračun med Trimom in Koprom, ki je končni turnir gostil lani in kot 1.B-ligaš osvojil tretje mesto.

Pogledi trenerjev:

Zoran Jovičič, trener Kopra 2013: "Veste, da naš klub obstaja tri leta in da smo drugič zapored na končnem turnirju, kar je izjemen uspeh za našo ekipo, ki je daleč najmlajša v Sloveniji. Prioriteta je bil obstanek v prvi ligi. Prišli smo celo med šesterico. Naš polfinalni tekmec Trimo ima izkušnje in dobro ekipo. Spoštujemo ga, dobro se bomo pripravili in poskušali pokazati čim boljše igre."

Roman Šavrič, trener Trima: "Upamo, da bo turnir medijsko zanimiv, da bodo na sporedu štiri konkurenčne tekme in da bomo pritegnili čim več navijačev. Drugič smo na končnem turnirju. Za nami je slabša sezona v prvenstvu, ta pokal je obliž na rano. Štartamo kot avtsajderji. Koper je spoštovanja vreden tekmec. Veselim se, da smo tu štiri kakovostne ekipe. Imam občutek, da bo zmagovalec pokala iz drugega polfinalnega para."

Branko Tamše, trener Celja:: "Zahvaljujem se organizatorjem za gostoljubje in čestitam vsem sodelujočim ekipam. Zavedamo se moči Ribnice, ki je imela tri tedne časa za pripravo. Moramo gledati nase. Upam in verjamem, da bo dvorana nabito polna. Ribničani imajo novo navijaško skupino, ki navijanju daje še dodaten ton. Tekme se veselim, za finale moramo igrati maksimalno."

Robert Beguš, trener Rika Ribnice: "Čestitam vsem za uvrstitev na F4 pokala. Prepričan sem, da bo ta vrhunsko organiziran. Dobili smo vrhunskega tekmeca, ki kaznuje vsako napako. Dobro smo se pripravili, komaj čakamo, da se tekma začne."

 

Koper in Trimo se bosta pomerila v enem od polfinalov. | Foto: Koper in Trimo se bosta pomerila v enem od polfinalov.

60 let

Ribničani letos praznujejo 60. obletnico rokometa. Uvrstitev med pokalno četverico pa je zanje druga v samostojni Sloveniji. To jim je uspelo že leta 2011. Za uvrstitev na končni turnir, ki ga pripravljajo prvič, so premagali najprej Ormož, nato pa Sevnico in favorizirani Maribor.

Izrednih težav s poškodbami pri ekipah ni. Za Trimo ne bo igral Rok Skol, pri Celju pa bosta manjkala Marko Dujmovič in Arthur Patrianova.

Pogledi igralcev:

Uroš Rapotec, kapetan Kopra 2013: "Rad bi čestital Urbanu Lesjaku in reprezentanci za uvrstitev v Rio. To je izjemen uspeh. Tako kot je za nas drugo sodelovanje na končnem turnirju. Trebanjci so v prvenstvu naredili nekaj napak, zato bodo vse stavili na pokal. A tudi mi se zavedamo svojih sposobnosti."

Tevž Grandovec, kapetan Trima: "Z uvrstitvijo na turnir smo rešili sezono, to je lahko za marsikoga uspeh kariere. Položaj na lestvici nam ne pripisuje vloge favorita. A vemo, da znamo igrati rokomet. Bojevali se bomo do zadnje sekunde. Navijačem smo marsikaj dolžni. Naj zmaga boljši."

Urban Lesjak, vratar Celja: "Žreb nam je namenil trenutno najtežjega nasprotnika, s katerim smo že odigrali dve trdi tekmi. Dobro se poznamo. Vemo, česa je Ribnica sposobna. Zelo bo motivirana, a verjamemo v našo kakovost."

Blaž Nosan, kapetan Rika Ribnice: "Žreb nam ni bil naklonjen. A se ne predajamo, igramo na domačem terenu, dali bomo vse od sebe, lahko nam uspe."

Urnik:

Polfinale, sobota, 16. april:
17.00 Koper 2013 : Trimo Trebnje
20.00 Celje Pivovarna Laško : Riko Ribnica

Nedelja, 17. april:
15.00 tekma za 3. mesto
18.00 finale

Ne spreglejte